No cóż jestem swieżo po obejrzeniu tej produkcji, i muszę przyznać że nie spodziewałem się żadnego cudu, ostatnia animacja Zemeckisa mam tu na myśli "Polar Express" nie wywołała we mnie żadnych pozytywnych emocji była strasznie nudna. W przypadku Beowulfa który jest piękną animacją przygodową wszystko jest kapitalnie zrealizowane. Mamy bardzo dobrze wykonaną animacje wszystko jest bardzo realistyczne i swoim poziomem zbliżone do prawdziwego filmu, całe otoczenie jest bardzo dokładnie zrobione wraz z najmniejszymi detalami co więcej odnosi się wrażenie że to nie jest animacja komputerowa tylko najprawdziwszy film, postacie kapitalnie wykonane zresztą głosu użyczyły same gwiazdy. Bardzo dobrze ukazane sceny walki które nie są śmieszne jak w większości produkcji, świetna ścieżka dzwiękowa czuć klimat wikingów wszystko jest głośne dynamiczne a jednocześnie ciche i spokojne, muzyka odgrywa dużą rolę w tej produkcji. Może film powinien być troszeczkę bardziej mroczny, jest w nim duzo akcji co jest z pewnością plusem, ale jak na baśn przystało jest kapitalnie wykonany. Mam duży sentymentem do produkcji o wikingach, zresztą ciągle mam świeżo w pamięci film "13th Warrior" gdzie główny motyw stanowili wikingowie. Niedosyt odczułem podczas końcowej sceny, spodziewałem się że będzie ukazana jeszcze jedna wielka walka, no ale cóż jest to bardzo fajna produkcja. Uważam że Zemeckis się naprawdę postarał i odwalił kawał dobrej roboty ekranizujac starą literature anglosaską.