czy ten film jest animacją komputerową jak np. Shrek czy jest to normalny film z aktorami ?
Prawda leży gdzieś po środku.
Jest to animacja komputerowa, lecz postacie mają twarze znanych aktorów. Na przykład Król ma twarz Anthony'ego Hopkinsa, Beowulf ma twarz tego co zagrał we "Władcy Pierścieni" Boromira (na tą chwilę nie pamiętam nazwiska aktora), wodna wiedźma (matka Gendela) ma twarz Angeliny Jolie.
Gołym okiem można poznać, że to animacja. Niektóre twarze (choćby Hopkinsa) są nie do końca idealne. Powiem tylko, że twarz Angeliny Jolie jest wręcz idealna, wygląda jak prawdziwa, tak jakby grała w tym filmie.
Pozdrawiam :)
Pomyliłeś aktorów, stary. Boromira grał Sean Bean, a tutaj mamy twarz Raya Winstone'a - pamiętnego Willa Szkarłatnego ze starego, angielskiego Robin Hooda. Pzdr
Nic mi się nie pomyliło. Beowulf ma twarz Seana Beana, co widać gołym okiem (choćby na czterech pierwszych zdjęciach w galerii pod opisem i nad obsadą).
Jeżeli postać Beowulfa ma twarz Ray'a Winstone'a to ja jestem Święty Mikołaj. Porównaj sobie twarz Ray'a Winstone'a z twarzą Seana Beana i Beowulfa. Prześledziłem w googlach zdjęcia obu aktorów i muszę przyznać, że Beowulf (zwłaszcza w młodości) wygląda jak Sean Bean.
Koniec wątku. Dziękuję. Dobranoc.
Co z tego, że obaj aktorzy są do siebie bardzo podobni i co z tego, że prześledziłeś w googlach ich zdjęcia? Ja jakoś nie widzę gołym okiem tego, że jest to twarz Seana Beana.
Skoro twórcy dali twarz "Boromira", dlaczego nie ma go w obsadzie?
Skoro to nie jest Ray Winstone, dlaczego jest podany jako Beowulf?
Podobieństwo to nie wszystko. Poza tym spójrz na obsadę filmu a nie na zdjęcia, bo chyba w takiej kolejności powinieneś to zrobić.
Dobranoc Święty Mikołaju.
Ja bym powiedział, że animacją. Może i w pracach brali udział żywi aktorzy (w Shreku ktoś od mocapa też pewnie był), ale w filmie ich i tak nie widać - na ich bazie zostały zbudowane modele 3D. W takich np. "Przez Ciemnie Zwierciadło" na film został nałożony tylko specjalny efekt, ale aktorów i ich grę widać gołym okiem.