Parę dni temu filmweb podał listę 59 piosenek ubiegających się w tym roku o nominację do Oscara. Bardzo się ucieszyłem, gdy zobaczyłem na niej także "A Hero Comes Home" z tego filmu. Jeszcze podczas seansu wpadła mi bardzo w ucho, a tekst mnie wzruszył (sic!). Aż podśpiewywałem ją sobie wychodząc z kina. Uważam, że utwór ten zasługuje przynajmniej na nominację do Oscara. Ciekawy jestem, czy w filmie śpiewała ją rzeczywiście sama Robin Wright Penn (bo na napisach końcowych to już pewnie nie ona).
Faktycznie, piosenka jest swietna. Dawno tak nastrojowego utworu nie slyszalem. W moim odczuciu Oscar jak najbardziej !
Z tego, co słyszałem, to rzeczywiście Idina Menzel śpiewa wersję z napisów końcowych, ale tę z filmu - sama Robin Wright Penn!
No i odpadła z nominacji do Oscara :/ A szkoda, bo piosenka, obie jej wersje, świetne, zresztą, jak cały soundtrack... Wielka szkoda, że obeszło się bez nominacji.
Uważam, że to przegięcie, że dali aż 3 nominacje piosenkom z "Zaczarowanej" a zignorowali tę czy chociażby Eddiego Veddera z "Into the Wild".
hej mam pytanko. Ma ktoś może słowa do tej piosenki: Idina Menzel - "A hero comes home" ?? byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś zamieścił tu słowa albo wrzucił linka:)
http://www.lyricsmode.com/lyrics/i/idina_menzel/a_hero_comes_home.html
Wystarczyło w google'ach wpisać :)
kocham cię po prostu:* już od kilku dni mnie męczyła w niektórych momentach ta piosenka, bo nie mogłam zrozumieć słów:P (ps. uwierz mi sprawdzałam w google nie raz:D)
Druga zwrotka, co? :) Też tam wszystkiego nie mogłem zrozumieć, bo po prostu słów nie znałem wcześniej :D