Aż do sceny walki Grendala z Beowolfem, to mnie postawiło w fotelu w kinie. Potem zatraciłam się w tym filmie. Mimo, że obraz był wygenerowany komputerowo, to w trakcie filmu zaczełam myśleć o postaciach jak o prawdziwych aktorach co w połączeniu z efektownymi, niebezpiecznymi scenami sprawiało, że podskakiwałam na fotelu i naprawdę przeżywałam ten film jako coś ekscytującego.
Lubię filmy lekkie i przyjemne. Lubię jak film wywołuje u mnie dreszcze. Nie lubię zbyt dużo myśleć potem o filmie. Dlatego nie przepadam za kinem ambitnym. Jeżeli ktoś ma podobne upodobania do moich, to film mu się spodoba, ale nie wiem jak to będzie na małym ekranie.
To nie jest film do ogladania na monitorze w jakosci gorzej niz tragicznej... Kino/ DVD + LCD + Kino domowe to owszem :]. To tak jak by porownac malucha do Peugeot'a 407 :]. A druga kwestia: Mnie tez sie podobal. Jak ide do kina to nie po to by "myslec" na filmie tylko dla relaksu. Ma byc glosno i efektownie :). No i nie zawiodlem sie.
"To nie jest film do ogladania na monitorze w jakosci gorzej niz tragicznej... Kino/ DVD + LCD + Kino domowe to owszem :]. To tak jak by porownac malucha do Peugeot'a 407 :]. A druga kwestia: Mnie tez sie podobal. Jak ide do kina to nie po to by "myslec" na filmie tylko dla relaksu. Ma byc glosno i efektownie :). No i nie zawiodlem sie."
niestety wielu ludzi o tym zapomina,
zamiast pójść do kina, albo poczekać na DVD i obejrzeć na kinie domowym (chociażby u kogoś jak się nie ma samemu - w grupie raźniej :) )
ściągają z torrentów, emule i itp wersje CAM a potem oceniają że film beznadziejny, że słabe efekty, że dźwięk do bani...
ludzie, błagam!...
Film widzialem w kinie w dniu premiery, potem w 3D, a teraz kupilem wydanie DVD i obejrzalem na swoim sprzecie. Wersji CAM, TS, czy chocby nawet DVD Rip bym nie zdierzyl przy tym filmie...
No widzisz, a ja zdzierżyłem oglądając wersje dvdrip, a jestem również jak Ty wymagający :). Tylko tu muszę szybko dopisać, że jeśli DVDrip, to powyżej bitrate 800. Beowulfa miałem na 2x700MB, więc nie było źle (dźwięk AC3, video ok. 1300 kbps) ;). Dla naprawdę wymagających widzów polecam jednak wersje na Blu-Ray w HD na LCD full HD i z dobrym systemem 5.1 - to jest dopiero kino!
Shagohad zgadzam się z Tobą w 100%. Oglądałem ten film wczoraj wieczorem w solidnym kinie domowym. Muszę przyznać że nieliczne filmy mają dźwięk na tak wysokim poziomie. Robi wrażenie. Nie wiem czy ktos to zauważył ale w kilku scenach pojawiaja sie rzeczywiste postacie aktorów. Jeżeli chodzi o całokształt filmu to solidnie wykonana i dopracowana fantastyczna przygodówka. Dla mnie bomba. 10/10
Jeżeli chodzi o pytanie które zadał założyciel tematu, tak, na małym ekranie, ale koniecznie w doskonałej jakości(np.DVD) robi wrażenie.
film moim zdaniem dobry i jeżeli nastawia się na rozrywkę to w sumie nie można się zbytnio zawieść, początkowo Beowulf troche mnie raził brakiem orginalności, ale strona wizualna jak najbardziej na plus.W sumie mogę z czystym sumieniem polecić.
ehhh tragedia:/ jedyne co mi zostalo po tym filmie to jakis taki nie smak. film mozna obejzec dla efektow. moim zdaniem nic specjalnego
Owszem, dzwiek cudowny :). Muzyczka, ktora jest motym przewodnim... przy odpowiedniej glosnosci to az ciarki przechodza :). Naprawde warto ten film obejrzec, jednak pewne kryteria o ktorych juz wspomnialem musza zostac spelnione... inaczej to nie ma sensu :/
chyba lepiej obejżeć ten film w paskudnej jakości, wtedy nie widać tak paskudnie animowanych komuterowo twarzy;)
Film niesamowity, ja obejżałem DVDrip 2x 700 dmd, ale... na ekranie 1,5 m ( kupiłem specjalnie ekran i projektor acer'a do oglądania filmów) z 5.1 dźwiękiem na głośnikach creativa wspomaganych SB X-fi pro, wrażenia niesamowite, miałem objekcje przed obejżeniem, naczytałem się że dno i tak dalej ale po 5 minutach zmieniłem zdanie i dałęm się w pełni pochłonąć wydarzeniom na ekranie, wspaniałe efekty i brawa dla animatorów oraz reżysera, niektóre ujęcia powalają :D