PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=193460}
6,3 63 tys. ocen
6,3 10 1 63335
6,2 20 krytyków
Beowulf
powrót do forum filmu Beowulf

Aż do sceny walki Grendala z Beowolfem, to mnie postawiło w fotelu w kinie. Potem zatraciłam się w tym filmie. Mimo, że obraz był wygenerowany komputerowo, to w trakcie filmu zaczełam myśleć o postaciach jak o prawdziwych aktorach co w połączeniu z efektownymi, niebezpiecznymi scenami sprawiało, że podskakiwałam na fotelu i naprawdę przeżywałam ten film jako coś ekscytującego.
Lubię filmy lekkie i przyjemne. Lubię jak film wywołuje u mnie dreszcze. Nie lubię zbyt dużo myśleć potem o filmie. Dlatego nie przepadam za kinem ambitnym. Jeżeli ktoś ma podobne upodobania do moich, to film mu się spodoba, ale nie wiem jak to będzie na małym ekranie.

ocenił(a) film na 7
Momoria

To nie jest film do ogladania na monitorze w jakosci gorzej niz tragicznej... Kino/ DVD + LCD + Kino domowe to owszem :]. To tak jak by porownac malucha do Peugeot'a 407 :]. A druga kwestia: Mnie tez sie podobal. Jak ide do kina to nie po to by "myslec" na filmie tylko dla relaksu. Ma byc glosno i efektownie :). No i nie zawiodlem sie.

ocenił(a) film na 6
Shagohad

nie lubie myśleć po filmie... przykre.

ocenił(a) film na 7
Ryunosuke

... Moze bys tak czytal ze zrozumieniem ?? ...

Shagohad

"To nie jest film do ogladania na monitorze w jakosci gorzej niz tragicznej... Kino/ DVD + LCD + Kino domowe to owszem :]. To tak jak by porownac malucha do Peugeot'a 407 :]. A druga kwestia: Mnie tez sie podobal. Jak ide do kina to nie po to by "myslec" na filmie tylko dla relaksu. Ma byc glosno i efektownie :). No i nie zawiodlem sie."

niestety wielu ludzi o tym zapomina,

zamiast pójść do kina, albo poczekać na DVD i obejrzeć na kinie domowym (chociażby u kogoś jak się nie ma samemu - w grupie raźniej :) )
ściągają z torrentów, emule i itp wersje CAM a potem oceniają że film beznadziejny, że słabe efekty, że dźwięk do bani...

ludzie, błagam!...

ocenił(a) film na 7
LiMiTED_UNCUT

Film widzialem w kinie w dniu premiery, potem w 3D, a teraz kupilem wydanie DVD i obejrzalem na swoim sprzecie. Wersji CAM, TS, czy chocby nawet DVD Rip bym nie zdierzyl przy tym filmie...

ocenił(a) film na 9
Shagohad

No widzisz, a ja zdzierżyłem oglądając wersje dvdrip, a jestem również jak Ty wymagający :). Tylko tu muszę szybko dopisać, że jeśli DVDrip, to powyżej bitrate 800. Beowulfa miałem na 2x700MB, więc nie było źle (dźwięk AC3, video ok. 1300 kbps) ;). Dla naprawdę wymagających widzów polecam jednak wersje na Blu-Ray w HD na LCD full HD i z dobrym systemem 5.1 - to jest dopiero kino!

ocenił(a) film na 10
Shagohad

Shagohad zgadzam się z Tobą w 100%. Oglądałem ten film wczoraj wieczorem w solidnym kinie domowym. Muszę przyznać że nieliczne filmy mają dźwięk na tak wysokim poziomie. Robi wrażenie. Nie wiem czy ktos to zauważył ale w kilku scenach pojawiaja sie rzeczywiste postacie aktorów. Jeżeli chodzi o całokształt filmu to solidnie wykonana i dopracowana fantastyczna przygodówka. Dla mnie bomba. 10/10

lelek0

Jeżeli chodzi o pytanie które zadał założyciel tematu, tak, na małym ekranie, ale koniecznie w doskonałej jakości(np.DVD) robi wrażenie.
film moim zdaniem dobry i jeżeli nastawia się na rozrywkę to w sumie nie można się zbytnio zawieść, początkowo Beowulf troche mnie raził brakiem orginalności, ale strona wizualna jak najbardziej na plus.W sumie mogę z czystym sumieniem polecić.

Edward_Nozycoreki

ehhh tragedia:/ jedyne co mi zostalo po tym filmie to jakis taki nie smak. film mozna obejzec dla efektow. moim zdaniem nic specjalnego

ocenił(a) film na 7
lelek0

Owszem, dzwiek cudowny :). Muzyczka, ktora jest motym przewodnim... przy odpowiedniej glosnosci to az ciarki przechodza :). Naprawde warto ten film obejrzec, jednak pewne kryteria o ktorych juz wspomnialem musza zostac spelnione... inaczej to nie ma sensu :/

ocenił(a) film na 7
Shagohad

chyba lepiej obejżeć ten film w paskudnej jakości, wtedy nie widać tak paskudnie animowanych komuterowo twarzy;)

ocenił(a) film na 9
Momoria

Film niesamowity, ja obejżałem DVDrip 2x 700 dmd, ale... na ekranie 1,5 m ( kupiłem specjalnie ekran i projektor acer'a do oglądania filmów) z 5.1 dźwiękiem na głośnikach creativa wspomaganych SB X-fi pro, wrażenia niesamowite, miałem objekcje przed obejżeniem, naczytałem się że dno i tak dalej ale po 5 minutach zmieniłem zdanie i dałęm się w pełni pochłonąć wydarzeniom na ekranie, wspaniałe efekty i brawa dla animatorów oraz reżysera, niektóre ujęcia powalają :D