PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=193460}
6,3 63 tys. ocen
6,3 10 1 63335
6,2 20 krytyków
Beowulf
powrót do forum filmu Beowulf

Film do d..., animacja mimo że miejscami sztuczna dawała nie najgorszy efekt. Za to akcja filmu i przekazanie widzowi fabuły to kicha totalna. Wcześniej ktoś napisał, że przez pierwsze 5 min chciał uciekać z kina. Ja po prawie godzinie doszłam do wniosku że wychodzę bo oglądanie tego chłamu to samobiczowanie,jednak zostałam bo szkoda mi było tych pieniędzy które na ten kicz wydałam. Ale ok.7 osób jednak wyszło po 30 min. Pierwszy raz w życiu byłam na filmie z którego chciałam wyjść. Widziałam już kiepskie horrory,filmy na których sie zasypiało, czy takie na których ciężko było wysiedzieć do końca. Na żadnym jednak nie myślałam, aby wychodzić z seansu.
Jedyne co było bardzo dobrze zrobione wg.mnie to muzyka, i bitwa ze smokiem. Ten fragment robił wrażenie. Ale 10min. dobrego kina z całego filmu klasyfikuje Beowulfa na ocenę nie większą niż 2\10. Ja osobiście dałam 1/10. I odradzam wydawanie pieniędzy na ten GNIOT, no chyba że ktoś chce zobaczyć fenomenalną technologie 3D.

ocenił(a) film na 9
kinia_malwa

Otóż nie. Efekt 3D robi duże wrażenie, ale niezależnie od tego jest to kawał wrażeń filmowych. Świetna muza, świetne ujecia kamery, kolorystyka, ciekawie napisany scenariusz i skomplikowany, nie-kryształowy główny charakter, świetny Grendel i niezłe sceny walk, i najlepszy kinowy smok jakiego widziałem. To na pierwszy rzut oka. Poza tym jest to rzadki przypadek "bajki" dla dorosłych. O wiele bardziej niż taki Shrek. Jest tu o słabościach i o tym jak za niektóre błędy płacą nastepne pokolenia, o zdradzie, zemście, przebaczeniu i poświęceniu dla innych. To mało? A że aktorstwo wypada drewnianie z powodu nowej techniki? Po pierwszych 10 sekundach przestało mi to przeszkadzać. Jeśli to nie kino czymże jest wobec tego taki film jak Toy story? Albo filmy Disneya? "Królewnę śnieżkę" wybrano do setki najlepszych amerykańskich filmów wszechczasów.