PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=193460}
6,3 63 tys. ocen
6,3 10 1 63335
6,2 20 krytyków
Beowulf
powrót do forum filmu Beowulf

niewiem czy to byl zwykly film z gry czy normalny paranoja jak taki film mozna ogladac wogule bajka komputerowa ocena 2/10 to zwykla animacja tak jak katedra ;p

ocenił(a) film na 9
Nowy_7

Krytyk P. Felis też napisał, że kina w tym niewiele, ale ja sie nie zgadzam z nim, ani z tobą. Efekt 3D robi duże wrażenie, ale niezależnie od tego jest to kawał wrażeń filmowych. Świetna muza, świetne ujecia kamery, kolorystyka, ciekawie napisany scenariusz i skomplikowany, nie-kryształowy główny charakter, świetny Grendel i niezłe sceny walk, i najlepszy kinowy smok jakiego widziałem. To na pierwszy rzut oka. Poza tym jest to rzadki przypadek "bajki" dla dorosłych. O wiele bardziej niż taki Shrek. Jest tu o słabościach i o tym jak za niektóre błędy płacą nastepne pokolenia, o zdradzie, zemście, przebaczeniu i poświęceniu dla innych. To mało? A że aktorstwo wypada drewnianie z powodu nowej techniki? Po pierwszych 10 sekundach przestało mi to przeszkadzać. Jeśli to nie kino czymże jest wobec tego taki film jak Toy story? Albo filmy Disneya? "Królewnę śnieżkę" wybrano do setki najlepszych amerykańskich filmów wszechczasów.

krzysiektom

zgadzam sie bardzo dobry film pozytywnie mnie zaskoczyl bo tez sie obawialem animacji zamiast aktorow chociaz przyznaje ze nie chcialbym by takowe zastapily te tradycyjne

ocenił(a) film na 10
Phantom_5

również zgadzam się w kwestii, że film jest bardzo dobry. Przede wszystkim byłem zachwycony jakością obrazu i wszelkich detali, nie mówiąc już o efekcie 3D. Uważam, że ta technologia pozwoliła na zaprezentowanie takich ujęć, jakich nie daje zwykła kamera, co w połączeniu z 3D nieźle wciągało w akcję i dawało wrażenie uczestniczenia w wydarzeniach. Dla mnie film świetnie zrobiony i doskonała rozrywka.

ocenił(a) film na 10
Phantom_5

dodam jeszcze, że oczywiście sama historia jest również bardzo ciekawa i dobrze opowiedziana. Miałem okazję rozmawiać na temat tego filmu z zawodowym tłumaczemj. angielskiego, który zwrócił mi uwagę na użycie w tym filmie bardzo starego języka angielskiego, którego już się praktycznie nie spotyka i na świetne polskie tłumaczenie. To jest kolejnym dowodem na dbałość o szczegóły twórców filmu i chęć zrobienia czegoś więcej niż tylko efekciarskiej bajeczki 3D. Moim zdaniem wyszło super.

krzysiektom

zgadzam sie co do smoka-był najlepszy.a animacja? to jest legenda,baśń i fantazja a dzęki animacji i temu że każdy najzwyklejszy nawet przedmiot jest komputerowy,bardziej "realne" są wszystkie niesamowite rzeczy(np.smok)

ocenił(a) film na 7
paaf

BaBeowulf bardzo dobry film. Na pewno lepszy niz tegoroczne 300. A efekt 3D po prostu wysadza z siodła.

ocenił(a) film na 9
fidelio

Z jednym sie tylko nie zgodze - ze lepszy od 300 :) Nie mniej jednak film bardzo dobry a w efekcie 3D to juz w ogole. Nie wiem skad takie negatywne komentarze! ;/