PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=193460}
6,3 63 tys. ocen
6,3 10 1 63335
6,2 20 krytyków
Beowulf
powrót do forum filmu Beowulf

dobrze się ogląda, jednak za bardzo widać komputerki, za kilka lat będzie oceniane gorzej...

ocenił(a) film na 7
VanKert

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale specjalnie zrobili tak ten film
;)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
VanKert

Film świetny, niesamowita animacja. A animacja nie znaczy bajka, więc nie pisz bzdur.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Krzysiu011089

nie pisz bzdur, że ktoś pisze bzdury bo ty nie rozumiesz kilku podstawowych wyrazów z polskiego słownictwa...

"Bajka – krótki utwór literacki, wierszowany, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Czasem słowa "bajka" używa się w znaczeniu "baśń", w języku potocznym słowo "bajka" oznacza często również film animowany bądź kreskówkę.

Morał może znajdować się na początku lub na końcu utworu, albo wynikać z jego treści. Istotną cechą bajki jest alegoryczność. Bohaterami bajek mogą być ludzie, a także zwierzęta i przedmioty, które uosabiają typy ludzkie i cechy charakteru. Najczęściej jednak są nimi zwierzęta. Każda bajka posiada charakter dydaktyczny."

VanKert

pierwsze cztery cechy które wymieniłeś to cechy fraszki nie wiem skąd wziołeś te bzdury ale zakładam że z wikipedi..

ocenił(a) film na 6
Kot_13

jak widać cytuję (nie pamiętam skąd wziąłem ale Ty pewnie sprawdziłeś ;]), sam tego nie wymyśliłem...
faktycznie coś chyba z tą pierwszą częścią definicji bajki nie tak (nie będę jednak wnikał) ale to mniejsza... mam nadzieję, że sens wypowiedzi został jednak zrozumiany... ;]

baśń, bajka... itp.

VanKert

Oj
Szkoda,ze nie zablysnoles tak jak zamierzales