sciezka dzwiekowa jest rewelacyjna! ktos moze wie gdzie znalezc wiecej takiej?
Film zapowiada się interesująco...
Chodzi Ci o progressywne rytmy. Wiec posluchaj sobie
Markusa Schulza!!! prowadzi audycje GDJB znajdziesz w necie i ogolnie cala dyskografia to majtersztyk, naprawde wysokie loty. W sumie od niego bym zaczal bo otworzy Ci oczy na dobra muze:)
Marcusa Schossowa
Phynn
Deadmau5
a tak poza tym to
Aphex Twin - ale to ekcentryk trzeba go lubic bo ma bardzo rozne dziwne brzmienia
Aphex juz mi dobrze znany, w sumie to biegam dookola wszystkiego niestandardowego jesli chodzi o muzykę. Dzieki za polecone!
ja polece stary klasyczny gusgus w ramach rewanzu:)
http://www.youtube.com/watch?v=xBbF74JnKhI
Dobry ten gusgus. Masz cos jeszcze?
Gabriel & dresden - http://www.youtube.com/watch?v=w0BFfeCFsg0
I cała serie anjunabeats- zwl. anjunadeep
Czarli, a co ma wspólnego progressive z muzyką graną w tym filmie?;/ Jeśli chciałeś przyszpanować tym, że znasz się na muzyce elektronicznej to Ci nie wyszło. O ile wiem to Paul Kalkbrenner gra i tworzy muzykę z gatunku Techno, a to on jest autorem ścieżki dźwiękowej do tego filmu. I jeszcze jedno tacy dj'e jak Schulz i Shossow to specjalizują się raczej w muzyce trance a nie progressive, chociaż na pewno grają też progressive ale częściej chyba trance.
btw. soundtrack jest genialny o/
Zapraszam do Płocka na początku sierpnia na Audioriver, Kalkbrenner był w 2006 r. Teraz będzie Ritchie Hawtin i DJ Hell. Z tego co się orientuję Schossow gra nieco progresywnie http://www.discogs.com/Marcus-Schossow-The-Last-Pluck-From-My-Heart/release/1739 675, Schulz zdecydowanie trance, ale trochę i progressive. Brakuje mu do geniuszu M.I.K.E'a Dericksa, ale to się i tak nijak ma do ścieżki dźwiękowej. Kalkbrenner mistrz z BPitch Control specjalizuje się w brzmieniach techno, tech-house i minimal. Ani Schossow, ani Schulz nie liznęli tych brzmień.
Buhahaaha to widzę że się znawca się znalazł ,albo raczej muzyczny ignorant. Kaklbrenner przyrównany do transiarzy Dedmau 5,Schossowa i Schulza <-- dobry żart. scieżka filmowa nie ma nic wspólnego z tym co poleciłeś, tak jak techno(minimal) z komercyjnym trancem, który polecasz!!
Jeśli chcesz coś podobnego do Kaklkbrennera polecam Sasha Funke, Apparat na początek.
A i dj których wymieniłeś to trance, mający rzadko coś wspólnego z progressive. Jeśli chcesz wiedzieć co to progressive polecam największą gwiazdę tego stylu : Moshica, po za tym Kintar, V-sag itp.
Markus Schulz czy inny Phynn i tym podobne trensy to badziewie :D
W stylu Kalkbrenner'a gra właśnie Sascha Funke, Apparat czy Ellen Allien. W ogóle co ja się bede rozpisywał:
http://www.discogs.com/label/BPitch+Control
Tutaj masz label w którym wydaje Kalkbrenner oraz inni wykonawcy grający podobną muzykę.
A co do postu wyżej - Orbital to mój ulubiony zespół :D Chociaz oni grają średnio podobną muzykę do Kalkbrenner'a.
muszę go obejrzeć, zapowiada sie ciekawy film! : D
co do sporu odnośnie muzyki/ gatunków etc. to ja osobiście już przywykłem do tego, że niektóre osoby utożsamiają muzyke house, trance, elektroniczną, elektro idt. ze słowem TECHNO -_-
a wymienieni deadmau5 czy markus schulz na początku to oczywiście producenci w stylu minimal i progressive (dla niektórych już trance - -z tym też sie zgodze) :)
jacko78 - dobrze mówisz a raczej piszesz :P, AR i tyle w tym temacie, chociaz i tak wiekszosc pewnie nigdy nie słyszalo o ekipie z MINUSA itd. schulz i schossow, porównywac tych grajków z sunrise do paul'a smiech na sali po prostu.
matko boska wszyscy swieci...."markus schulz gra progressive" do tego dorzucono jeszcze schossowa...Ludzie kochani oni nawet nie graja czegos takiego jak progressive trance.Graja trance,czasem z elementami tech trancu. Malo wspomaniec ze wystarczy posluchac audycji "evolution" Markusa albo "tone diary" schossowa - tam wogole nie ma progressivu.
btw.na Godskitchen Schulz absolutnie pozamiatal,bylem widzialem, masakra...
Nie wiem, czy warto usilnie szukać podobnych muzyków i klimatów. W końcu Kalkbrenner właśnie dzięki temu unikalnemu brzmieniu jest dziś znany i ceniony. Za pomocą pozornie prostych rozwiązań, chwytliwych loopów, tworzy zupełnie niebanalne melodie, nagrania, które choć dziś postrzegane są przede wszystkim jako techno, to mają w sobie też tego ducha, nieskrępowanie muzyki wczesnych lat 90., w tym tak zwanego 'berliner trance'. Wzorem poprzedników, najlepiej po prostu polecić wykonawców podobnej klasy, a więc wspomniane BPitch Control, w którym od początku wydaje Kalkbrenner. Jeżeli odwiedzisz Discogs, to dzięki wprowadzonemu systemowi rekomendacji do konkretnego wydawnictwa będziesz miał już z górki. Od siebie polecę też "From Here We Go Sublime" The Field. Powinno ci się spodobać.