Bez hamulców

Premium Rush
2012
6,3 27 tys. ocen
6,3 10 1 26710
5,6 9 krytyków
Bez hamulców
powrót do forum filmu Bez hamulców

... gł. bohater już na samym początku filmu uciekł rowerem przed samochodem. Dziękuję.

ocenił(a) film na 7
slawmm

Naprawdę wydaje Ci się to nierealne? Pojedźmy do zatłoczonego miasta np. do Warszawy czy Poznania, ty wsiądź w najszybsze auto jakie masz, ja wsiądę na swoją szosę i zobaczymy, kto pierwszy przejedzie z punktu A do punktu B.

ocenił(a) film na 8
slawmm

Jak dla mnie żałuj, że nie obejrzałeś do końca, sam jeżdze na rowerze i jest to możliwe w mieście pełnym świateł i korków

ocenił(a) film na 7
slawmm

Od razu widać, żeś w życiu rowerem po mieście nie jeździł, gamoniu!

ocenił(a) film na 1
moshimosh

No tak. Najważniejsze, że ty (moshimosh) jeździłeś, a w dodatku pewnie i uciekałeś przed samochodami. Nie zapomnij dodać, że także jeździłeś bez hamulców.

ocenił(a) film na 7
slawmm

Nigdy jeszcze przed samochodem po mieście nie uciekałem, ale "ścigałem" się nieraz w centrum Poznania z samochodami i po prostu na pewnych odcinkach rower z samochodem wygra zawsze. Spróbuj - sam się przekonasz, że to nie fantazje scenarzysty czy reżysera. Zważywszy, że nasz bohater jeździ w środku dnia po Nowym Jorku, twoje zarzuty, że "uciekł rowerem przed samochodem" są co najmniej śmieszne, żeby nie rzec, wręcz idiotyczne.
I nie, nie jeżdżę/nie jeździłem bez hamulców. Dla mnie 'ostre koło' w centrum metropolii to głupota. No, ale to ponoć kwestia wprawy, co kto lubi.

ocenił(a) film na 6
moshimosh

@slawmm polecam wpisać w youtube frazę "fixed gear nyc" i zobaczyć kilku szaleńców, którzy się ścigają przez pół Nowego Jorku na tego typu rowerach to może zrozumiesz, że film nie jest aż tak mocno przekoloryzowany. Choć freeride ze złamanymi żebrami był trochę mało autentyczny ;)

ocenił(a) film na 6
slawmm

Film bez rewelacji

ocenił(a) film na 8
slawmm

Według mnie to nie jest powód, żeby od razu wyłączać i oceniać na 1. To jest film. Jakby się w ten sposób czepiać wszystkich, to nie byłoby co oglądać. Poza tym, widziałeś jak on zapierniczał na tym rowerze? Wszystko działo się w mieście. Zakorkowane ulice, piekielny ruch i światła. Większe prawdopodobieństwo, że rower będzie szybszy, bo wszędzie się wciśnie. To jest jak najbardziej możliwe.
Z resztą, nawet gdyby to była czysta fikcja, to film jest po to, żeby dostarczać rozrywki. W tego typu produkcjach musi być coś nierealnego, ekstremalnego itd., bo wtedy nie byłoby tej dynamiki, a sam film byłby nudny. Jak szara codzienność. Np. bohaterowie filmów akcji są połamani,poranieni i ledwo żyją, ale pokonają wszystkich i w ostateczności wychodzą z tego cało. W rzeczywistości leżeliby i kwiczeli z bólu. Ale gdyby to przedstawić w filmie, to komu chciałoby się oglądać? Na pewno nie mi.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
slawmm

Cóż trzeba się zastanowić nad pewnym faktem. 100% kurierów miejskich w takich metropoliach jak NY to rowerzyści. Czemu? Najwyraźniej jest to najszybszy środek transportu, bo pozwala unikać korków. Polecam udać się do jakiegoś dużego miasta i samemu się przekonać. Bycie ograniczonym do wioski nie pomaga.

slawmm

Ciekawe czy kiedyś z przykładowo matematyki dostałeś pałę za to, że źle zacząłeś zdanie, lub nauczycielowi nie spodobało ci się jak podchodzisz do tablicy ;) Ocenianie filmu po paru minutach i na podstawie jednej sceny to nie ocenianie, tylko dziecinna ostentacyjność. Dziękuję.

ocenił(a) film na 1
koal

Bardzo się cieszę za Twoją opinię. Zmieniła ona całkowicie mój światopogląd. Dziękuję.

slawmm

Raczej udowodniła że jesteś typowym do bólu, cynicznym i dziecinnie emocjonalnym użytkownikiem internetu.

ocenił(a) film na 1
koal

To twoje zdanie, więc je sobie miej - na zdrowie. Ile płacę za opinię samozwańczej pani psycholog?

slawmm

Zapomniałem dodać "użytkownikiem internetu z przerośniętym ego" :) Mea culpa.

slawmm

A co do zapłaty - daaaaj spokój. Nie mam serca brać kasę od... niepełnosprytnych :)

ocenił(a) film na 1
koal

Och, jakiś ty zabawny :) Szkoda ci nawet ubliżyć, bo jeszcze zburzyłbym ci twój własny świat, w którym jesteś tzw. "ę i ą" ;)

ocenił(a) film na 8
slawmm

Większość osób które wypowiedziały się wyżej mają rację. Największą jest to że "rower wszędzie się wciśnie" i że "nie należy oceniać filmu po kilku minutach".
Obejrzyj całość bo zaniżasz ocenę dobrego filmu

slawmm

Przestańcie, czego wymagacie od osoby która daje ocenę 10 dla American Pie i równie wysokie oceny dla filmów z Steven Seagal'em. :-) Przecież w tych filmach, aż się roi od realistycznych scen... :-)

ocenił(a) film na 1
Kosiro

Hehe, dobre :)

ocenił(a) film na 7
slawmm

poprostu jestes ograniczony i to twoj problem. nie chcesz to nie ogladaj. jak dorośniesz to pewnie rzeczy dotrą do ciebie.. po co kurierzy po metropoliach jeżdżą rowerami zamiast samochodami, ciekawe co.

ocenił(a) film na 1
regoat

Kolejny obudził się po 7 miesiącach.