Bez mojej zgody

My Sister's Keeper
2009
7,6 119 tys. ocen
7,6 10 1 119263
6,1 8 krytyków
Bez mojej zgody
powrót do forum filmu Bez mojej zgody

5/10

ocenił(a) film na 5

Powiem tak: Spodziewałam się naprawdę czego innego i się zawiodłam. Czytałam książkę i straszliwie mi się podobała. Ale reżyser popsuł calusieńką historię... miałam ochotę wyłączyć. 5 dałam za aktorów, bo Abigail Breslin świetnie to zagrała - idealna Anna. Tak sobie to wyobrażałam. a za co tak nisko? Za końcówkę. I za Campbella i braku wątku z Julią.
I Campbella moge wybaczyć, bo ten moment nie był akurat ważny, tlyko strasznie mi się podobał. W książce Anna umiera. Jedzie z Campbellem do spzitala po rozprawie i mają wypadek. A jej ojciec jest strażakiem i wzywaja go do akcji, nie wiedząc, że wypadek miała Anna. To jej własny ojciec wyciąga ją z samochodu... I po jej smierci Kate dostaje organy i żyje, wychodzi z choroby. i o to tu chodziło... Później przez całe życie zyje z tą świadomością. A tak Kate umiera i włąsciwie mozna się tego domyślic od początku filmu. Tamta końcówka była bardziej przemawiająca i zaskakująca.
Takie moje zdanie;)

ocenił(a) film na 9
Amber__

Strasznie, ale to strasznie podobał mi się film. Dołączam go do grona moich ulubionych.

Książki nie czytałam, może dlatego.
Ale rzeczywiście reżyser zmienił nieźle zakończenie.

ocenił(a) film na 2
Amber__

Nie czytałem książki, ale widzę, że reżyser spartolił jeszcze więcej niż mi się wydawało. Film nudny - a pomysł (czyli książka) ma potencjał i na prawdę można było z tego zrobić dobry film. Cameron Diaz udowadnia, że nadaje się tylko do idiotycznych komedyjek i jej aktorstwo jest kilka pięter poniżej Diabła Tasmańskiego z kreskówek.
Ma już swoje lata i pewnie szuka filmów w których mogłaby pokazać się z innej strony niż "zgrabny tyłeczek" i głupi śmiech - i niestety ... role będzie dostawać, ale przez to zaszkodzi jeszcze wielu filmom.
Oczywiście film ten się podoba stadom nastolatek, które w ulubionych maja "Straszne Filmy" czy inne badziewia z Hanną Wybombaną... bo dla nich ten film zalicza się do kategorii filmów ambitnych (ehhh... nadzieja, że kiedyś z tego wyrosną - choć wątpię).

Ja daje 2/10 bo film słaby, może można było dać więcej, ale zaniżam za to, że zepsuto coś co miało na starcie potencjał.
A tak to kanał i szkoda czasu choćby na przeczytanie opisu tego filmu :(

ocenił(a) film na 8
Amber__

szkoda, że reżyser tak bardzo zmienił zakończenie, bo to z książki wydaje się o wiele bardziej ciekawe i "oryginalne"; po co wogóle coś było zmieniać jeżeli film jest na podstawie książki; pomimo wszystko film ciekawy i dający do myślenia, dobre kreacje aktorskie, zdecydowanie polecam