Jeden z najlepszych dramatów jakie oglądałam. Świetni aktorzy, którzy wspaniale odegrali swoje role. Wzruszający film. Polecam.
Nie zgodzę się. Film, na podstawie ksiązki, a ksiązka o niebo lepsza. W ogóle się nie umywa. Fabuła została zachowana, ale kilka wątków zostało pominietych, a końcówka zmieniona diametralnie, co zupełnie zmienia postać i natężenie dramatyzmu.
To są przecież dwie różne opowieści i końcówka z książki w tym okrojonym filmie była by zupełnie niezrozumiała i zupełnie nie na miejscu.. Czytając masz czas żeby przemyśleć i wczuć się w klimat oraz temat . Natomiast przy filmie nie ma na to miejsca i czasu.
Zawsze tak jest. Film nigdy nie pokryje w całości książki.
Ja dopiero jestem po filmie. Był naprawdę nieźle zrobiony. Obsada świetna. Bardzo wzruszający i zmusza do refleksji.
Daje 9. Po przeczytaniu książki, skoryguje swoją ocenę.
zgadzam się z przedmówczynią. książka jest O NIEBO lepsza niż film.
końcówka - jest tak zmieniona, że gdy obejrzałam film, to zamiast płakać ze wzruszenia, byłam po prostu zniesmaczona, jak można tak spartolić film.
film - jest oczywiście wzruszający - bo opowiada trudną historię. ale książka... - ja nie mam najmniejszych wątpliwości. jest LEPSZA.
pamiętam, że kiedy skończyłam ją czytać, byłam po prostu rozwalona zakończeniem. położyło mnie to na łopatki.