Bez mojej zgody

My Sister's Keeper
2009
7,6 119 tys. ocen
7,6 10 1 119259
6,1 8 krytyków
Bez mojej zgody
powrót do forum filmu Bez mojej zgody

Muszę przyznać, że oglądając film, po uprzednim przeczytaniu książki stwierdzam, że się zawiodłam.Niestety. Zakończenie całkowicie zmienione, przez co, zmienia to całkowicie odbiór filmu i pozostawia niedosyt nawiązujący do książki.

mandaryna

Książki nie czytałam to prawda ale w filmie zakończenie jest rewelacyjne - no przynajmniej dla mnie. Natomiast porównanie wcześniej przeczytanej książki do filmu zazwyczaj wypada na niekorzyść dla filmu. Ponieważ , mamy już wewnętrzny obraz jaki wyrobiliśmy sobie podczas jej czytania. Przeważnie nie pasuje do wewnętrznej wizji reżysera filmu.

mandaryna

A jakie jest zakończenie w filmie???? Czytałam książkę i była cudowna, więc aby nie zepsuć wrażenia, jakie na mnie wywarła, na pewno nie będę oglądał filmu. A le jakie jest zakończenie w filmie, jeśli piszesz, że całkowicie zmienione????

rene138

Niestety nie wolno pisać bo będzie afera a następnie wywala cały temat.Najlepiej założyć ztemat z twoim pytaniem i napisać Dużymi literami Uwaga Spojler na samym początku jeszcze przed pytaniem .Wtedy masz szanse porównać oba zakończenia.:)))