Bez mojej zgody

My Sister's Keeper
2009
7,6 119 tys. ocen
7,6 10 1 119259
6,1 8 krytyków
Bez mojej zgody
powrót do forum filmu Bez mojej zgody

Czy 12 latka zrozumie ten film bo jak przeczytała opis to nie bardzo zrozumiała

użytkownik usunięty
emcia16

Z opisu filmu i bazując na własnych wspomnieniach i obserwacjach mam mocne wrażenie że 12 latek może nie zrozumieć tego filmu. Ale nie oglądałem go a dużo zależy od podania, zresztą nie chce szufladkować, niech obejrzy i się dowiesz... Sam mam takie wspomnienia iż dzieci nie za bardzo ogarniają rzeczy jak mechanizmy panujące w grupach i relacjach a raczej kierują się instynktem bez myślenia o takich sprawach... Często coś w stylu najpierw zrób a najwyżej potem myśl dlaczego ^^
Mimo wszystko nie jestem psychologiem dziecięcym, to tylko moja subiektywna opinia.

emcia16

Mój mąż ma 28 lat i wiem, że to nie dla niego film a cóż dopiero mówić o 12-letnim dziecku:D Na pewno nie zrozumie:)

emcia16

Ludzie, to co dzieci mają oglądać? Niech oglądają różne filmy, a nie tylko jakieś pierdoły, które je tylko opóźniają w rozwoju, no sorry. Gdybym sam wcześniej zaczął oglądać dobre filmy, to nie miałbym za złe rodzicom, że żyłem przez tyle lat w nieświadomości istnienia dobrego kina. A dobre kino rozwija. Dla mnie, jeżeli dziecko ma 12 lat i, za przeproszeniem, nie jest opóźnione w rozwoju, to spokojnie może zrozumieć film, pod warunkiem, że przyjmie nastawienie, że jest on inny, od filmów, które ogląda na co dzień.

W skrócie: tak, zrozumie...

Alkenui

też myślę że jest szansa na zrozumienie zresztą trzeba sprawdzić. Co innego jak pujdzie na taki film nie wiem z rodzicem a co innego jak z klasą bo ja pamiętam że jak z klasą do kina się szło to zawrze ktoś coś gadał podśmiechiwał się ,marudził i odbiór filmu był mocno zaburzony

ps Co do filmu mam przeczucie że będzie tandetnym sentymentalnym badziewiem takim aby co po nie któży mogli obglucić setki husteczek

ocenił(a) film na 5
emcia16

Moja siostra, zwyczajna dwunastolatka, film zrozumiała i jej się podobał, co mnie w sumie trochę zaskoczyło bo myślałam, że ją trochę znudzi.

Ellina

Czy zrozumie to zależy chyba tylko od niej samej.:)