Bez reguł

Unthinkable
2010
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54636
7,2 5 krytyków
Bez reguł
powrót do forum filmu Bez reguł

5/10

ocenił(a) film na 5

a i 5 to może za dużo, strasznie naciągany, o dupie maryny, czyli o niczym. Brak emocji, może dlatego że nikt już na poważnie nie emocjonuje się bombami atomowymi, gdyż jest to mało prawdopodobne aby coś takiego przemycić na teren któregoś z krajów Zachodu. Po drugie nawet jakby jakimś cudem, to broń nuklearną da się namierzyć poprzez rożne jej parametry, np swoisty niepowtarzalny rodzaj promieniowania itp. Bajka dla niewtajemniczonych. A co do tortur no cóż jakie groźby takie środki..... oj nuda.

___PREDATOR___

widać człowieku jak bardzo mało wiesz, w filmie było czarno na białym jakim sposobem pozyskał pluton, jesteś pewien że jeśli uran wytłumiony w ołowianym pojemniku tak łatwo znaleźć w 10 mln mieście ?? kartele narkotykowe co roku do USA przemycają tony narkotyków w kontenerach, mając przekupionych ludzi nie patyczkują się w rozdrabnianie porcji, z tym nie potrafią z tym walczyć to z pewności wykryją Ci bombę atomową, dobra nie chcę mi się więcej pisać, powiem tylko tyle że filmy psychologiczne żeby zrozumieć trzeba myśleć

ocenił(a) film na 9
trixxx17

Dokładnie, właściwie to tematem tego filmu nie jest żadna bomba, to tylko element który ma pomóc wczuć się widzowi w rolę przesłuchujących, no ale tu pewnie dla "predatora" również nie ma żadnej zagwozdki, w końcu on wie najlepiej, on przecież jak wynika z jego postu jest jednym z tych wtajemniczonych ;)

ocenił(a) film na 8
___PREDATOR___

Film fajny inny niż inne i nie zgadzam się, że brak w nim emocji. A bombami jednak się trochę zainteresowali skoro został powołany specjalny sztab. A po drugie tak jak mówi aciddrinker123 bomby w tym filmie w brew pozorom nie są najważniejsze.

kacuranis

bomby faktycznie nie były najważniejsze. I muszę powiedzieć, że z wielkim zaangażowaniem oglądałem ten film skupiając się na aspekcie psychologicznym. Jednak w momencie gdy saper od bomb jądrowych użył do rozbrojenia formuły "jhjhjh" w excelu wybuchnąłem śmiechem. Jeszcze nikt nigdy nie spieprzył mi zakończenia w tak kretyński sposób...

a1ex

Excel to potężne narzędzie,
być może saper napisał makro w VBA do rozbrajania bomb atomowych - jhjhjh było tylko skrótem uruchamiającym...

makra bardzo ułatwiają życie
:-))))))))))))))))))