W tym filmie nie ma dobrych i złych. W tym filmie żadne wyjątki nie usprawiedliwiają czynów popełnianych. Generalnie nic odkrywczego, ale w końcu sensownie przedstawiony obraz, do czego człowiek jest w stanie posunąć się dla dobra ogółu i dlaczego nie ma granic. Czyli prawda o ludzkiej naturze, bez głupiej poprawności politycznej dla nastolatków. Samuel L. Jackson jak zwykle kwintesencja aktorstwa. Elegancko zagrana postać, która rozgranicza pracę od życia prywatnego. Coś w stylu oficerów SS, którzy po powrocie do domu z "pracy" w obozie beztrosko spędzali czas z żonami i dziećmi.
Po seansie przychodzi mi na myśl jedno zdanie. Jest to potyczka pomiędzy dwoma altruistami i każdy chce sobie udowodnić, któż jest większym w swych poświęceniach fizycznych czy to moralnych.
Ja dałam 7. Ludzkość powinna być chroniona za wszelką cenę. Jak zwykle pokazano, iż kobieta potrafi zepsuć wszystko. Cóz ocaliła dwójkę, zginęły miliony...
oj ta laska nie ma skrupulow > bal bym sie ja spotkac w ciemnej uliczce :D
a tak na serio film bardzo mi sie podobal chodz postac agentki FBI troche przerysowana >> oni nie werbuja ludzi z kolka rozancowego
> dalem 9
ps. tortury byly troche zabawne :D 7 dni na powiedzenie wszystkiego ... u inkwizytora ten koles wypaplal by wszystko po 5 godz i prosil o szybka smierc ... masakra ...
Właśnie. Żaden kozak nie wytrzymałby dentysty... A i dzieciaki poćwiartowaliby, jako mniejsze zło. Ale to Chameryka, sprawiedliwi ponad wszystko...
Film bardzo ciekawy, a gdzie sa "serum prawdy"? Naćpać pana i zadac pytania. Niestety taki jest swiat i zapewne jak tak dosc czesto ze ktos ginie za mniejsze zlo.
Nie doceniasz ekstremistów kolego :) tacy ludzie godzą sie na swój los czy to tortury czy wysadzenie sie w powietrze,niestety postrzeganie ich w wymiarze naszej kultury jest rażącym błędem,co do filmu ogólenie zgadzam się zarys psychologiczny postaci jest bardzo słaby,ale film trzyma i tak w napięciu. Wielki plus na korzyść tego filmu jest pokazanie, że amerykanie umieją dobrze ściemniać jeśli chodzi o prawa człowieka ,swoją drogą zastanówcie się dlaczego to amerykanów się tak nienawidzi w tych krajach,najpierw wspierali ekstremistów a teraz namawniaja cały świat że terrozyzm mu zagraża śmiech na sali, amerykanie i ich polityka prawdy i sprawiedliwości
Popieram. Film - arcydzieło. Mimo że to komercyjne i sensacyjne kino - daje dużo do myślenia i potrafi wstrząsnąć do głębi.
Uwaga - film nie dla półgłówków i dzieci.
Muszę się zastanowić czy moim zdaniem to nie przypadkiem rola życia Samuela L Jacksona. Negocjator to klasyka ale typowa akcja niestety.