Bez reguł

Unthinkable
2010
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54636
7,2 5 krytyków
Bez reguł
powrót do forum filmu Bez reguł

8/10

ocenił(a) film na 8

W tym filmie nie ma dobrych i złych. W tym filmie żadne wyjątki nie usprawiedliwiają czynów popełnianych. Generalnie nic odkrywczego, ale w końcu sensownie przedstawiony obraz, do czego człowiek jest w stanie posunąć się dla dobra ogółu i dlaczego nie ma granic. Czyli prawda o ludzkiej naturze, bez głupiej poprawności politycznej dla nastolatków. Samuel L. Jackson jak zwykle kwintesencja aktorstwa. Elegancko zagrana postać, która rozgranicza pracę od życia prywatnego. Coś w stylu oficerów SS, którzy po powrocie do domu z "pracy" w obozie beztrosko spędzali czas z żonami i dziećmi.
Po seansie przychodzi mi na myśl jedno zdanie. Jest to potyczka pomiędzy dwoma altruistami i każdy chce sobie udowodnić, któż jest większym w swych poświęceniach fizycznych czy to moralnych.

ocenił(a) film na 7
El_Buho

Ja dałam 7. Ludzkość powinna być chroniona za wszelką cenę. Jak zwykle pokazano, iż kobieta potrafi zepsuć wszystko. Cóz ocaliła dwójkę, zginęły miliony...

ocenił(a) film na 9
Nelka_2

oj ta laska nie ma skrupulow > bal bym sie ja spotkac w ciemnej uliczce :D

a tak na serio film bardzo mi sie podobal chodz postac agentki FBI troche przerysowana >> oni nie werbuja ludzi z kolka rozancowego
> dalem 9

ps. tortury byly troche zabawne :D 7 dni na powiedzenie wszystkiego ... u inkwizytora ten koles wypaplal by wszystko po 5 godz i prosil o szybka smierc ... masakra ...

ocenił(a) film na 7
frey0527

Właśnie. Żaden kozak nie wytrzymałby dentysty... A i dzieciaki poćwiartowaliby, jako mniejsze zło. Ale to Chameryka, sprawiedliwi ponad wszystko...

Brynio79

Film bardzo ciekawy, a gdzie sa "serum prawdy"? Naćpać pana i zadac pytania. Niestety taki jest swiat i zapewne jak tak dosc czesto ze ktos ginie za mniejsze zlo.

ocenił(a) film na 7
frey0527

Nie doceniasz ekstremistów kolego :) tacy ludzie godzą sie na swój los czy to tortury czy wysadzenie sie w powietrze,niestety postrzeganie ich w wymiarze naszej kultury jest rażącym błędem,co do filmu ogólenie zgadzam się zarys psychologiczny postaci jest bardzo słaby,ale film trzyma i tak w napięciu. Wielki plus na korzyść tego filmu jest pokazanie, że amerykanie umieją dobrze ściemniać jeśli chodzi o prawa człowieka ,swoją drogą zastanówcie się dlaczego to amerykanów się tak nienawidzi w tych krajach,najpierw wspierali ekstremistów a teraz namawniaja cały świat że terrozyzm mu zagraża śmiech na sali, amerykanie i ich polityka prawdy i sprawiedliwości

Nelka_2

Dokładnie - logiki 0 ;/

ocenił(a) film na 8
El_Buho

Potwierdzam bardzo dobry film!!!

El_Buho

Ja daję 9. Mocne emocjonalne kino. Gorąco polecam !

ocenił(a) film na 10
El_Buho

Popieram. Film - arcydzieło. Mimo że to komercyjne i sensacyjne kino - daje dużo do myślenia i potrafi wstrząsnąć do głębi.

Uwaga - film nie dla półgłówków i dzieci.

Muszę się zastanowić czy moim zdaniem to nie przypadkiem rola życia Samuela L Jacksona. Negocjator to klasyka ale typowa akcja niestety.

adieu_mai

raczej rola jego zycia byl Pulp Fiction :p

ocenił(a) film na 7
Michal92

film ok, 7.5/10, na początku było mi go żal (bombkarz) ale później stwierdziłem, że powinni gnoja pokroić na kawałeczki, zero skrupułów dla mordercy ludzkości