Po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy naprawdę oczekiwałam wielkiego hitu, a tu miejscami nudnawe. 7 to optymalna ocena.
nudnawe powiadasz? czy ty kobieto masz pojęcie co to stopniowanie napięcia? idź na transformerów,gdzie wydarzenie goni wydarzenie, nie dbając o logikę i sens. Byle by było szybko i efektownie, tam się nie będziesz nudzić. Film jest świetny.
Tak się składa, że Transformersów oglądałam. Strasznie denne, tyle że efekty były dobre. Nic poza tym :)
To jest thriller psychologiczny, a nie żadna śmieszna akcja-sensacja. Każdy ma swój gust, a o wartości filmu możemy się wyłącznie sami przekonać oglądając go.
Po takich wypowiedziach to nie zostaje nic innego chyba… Jutro wieczorkiem na hbo. za Samuela l. Jacksona już mają mega pluuusa ale zobaczymy, zobaczymy ;)
nudnawe...może dlatego, ze życie woskowych i agentów FBI, CIA i NSA jest nudnawe ;) 8-9/10, były momenty gdy akcja siadała z lekka, ale to dobrze, bo to pokazywało problem z realizacją zleconego zadania (celowo unikam spojlerów). W pewnym momencie znakomity zwrot akcji dał dodatkowy smak i ...należało im iść tą drogą...To niewyobrażalne właśnie, ale tak trzeba. Dla tych którzy nie rozumieli, to dowiedzieli się kilka dni temu z wydarzeń norweskich. A osiągane bezpieczeństwo to krucha linia...I jedna uwaga- dla mnie bohater powinien być nie islamistą ale antyfederalistą spod znaku Chrześcijańskich Patriotów. Ale Amerykanie unikają nagłaśniania tego zagrożenia.