Duzy + filmu to postac pana "H" Samuel L. Jackson pokazuje po raz kolejny klase. Tematyka filmu moze i oryginalna aleeee film momentami nudny i jak dla mnie to ten czas im za wolno plynol ;p. Dobre sceny tortur i gra aktorska pana H to jedyne coo\ trzyma przy tym filmie, zakonczenie jak dla mnie zbyt Amerykanskie, a co do tego ze pani Broody mila problem z tym ze to nie humanitane, jezeli grozil by wybuch 3 bomb jondrowych kto by myslal o tym czy to jest humanitarne skoro jak by to jeblo to pol USA by pozostalo tylko wspomnieniem.. i jeszcze jedno co mi sie rzucilo w oczy to chyba nikt z osob w pomieszczeniu z torturowanym chyba nie balo sie ze ta bomba pierdolnie gdyz zaden nie okazywal zmartwienia co do tego ze zaraz z niego moze zostac zupa.. ale to tylko z mojej strony dla mnie film 5/10 (za Pana H i sceny tortur)
(...)zakończenie jak dla mnie zbyt Amerykańskie(...) wtf xD?
Przecież rozbroili tylko 3 bomby a były 4. Ta czwarta bomba była ukryta obok innej bomby i wybuchła bo było pokazane na liczniku "00.00.00" wiec wykorzystała przy okazji bombę obok której się znajdowała więc jedno miasto i tak wyparowało. Można się domyślić ;P
człowieku bomby jądrowe nie mają aż takiego dużego zasięgu na pół USA, a miejsca gdzie było przesłuchanie było tajne i nie wiesz gdzie byli i czy było daleko od Dużych miast.,
raz nie zrozumiales przekazu tego filmu, zobacz go jeszcze raz gdy podrosniesz!
dwa zakonczenie dla ciebie jest amerykanskie? w kotrym miejscu?! przez caly film pokazyany jest problem teroryzmu w usa czyli wiezienie guantanamo (nie wiem jak sie poprawnie pisze, wiec sorry), brak negocjacji z terorystami, mieszanie sie rzadu amerykanskiego wkazde miejsce gdzie mozna zarobic! to jest dla ciebie amerykanskie zakonczenie?
nie wiem ile musial by miec bomb, ale jestem w 100 % pewien, ze wiecej.
Byli gdzieś w granicach LA (o ile się nie mylę). A na pewno gdzieś w pobliżu jakiegoś dużego miasta, bo w jednej ze scen ktoś tam powiedział że są w polu rażenia.
I mam pytanie. Na jakim liczniku było pokazane "00:00:00"? Bo jak ja oglądałem, to pamiętam że koniec był gdy Brody wyszła z tymi dziećmi. A potem leciały napisy końcowe, ale napisy ściągnięte do filmu mówiły coś o tym że "dostali się do środka", "rozbroili bomby" i takie tam. Nie było słychać dialogów, ale, nie wiadomo dlaczego, ktoś tam zrobił napisy. Więc może coś ze ściągnięta przeze mnie wersją filmu jest nie tak?
TUPAC_4_EVER no faktycznie Twoja wersja filmu nie pokazała 2 ostatnich minut, tj. kiedy ci agenci docierają do miejsca, gdzie jest bomba, 1 koleś rozbraja ją, wszyscy mu gratulują i nagle jest pokazana inna bomba w tym samym pomieszczeniu, o której nic nie wiedzą i kilka sekund do wybuchu... Ogólnie kończy sie tak, że wybuchu nie słychać, ale czas dobiega końca wiec finał jest czytelny.
Film robi wrażenie. Tylko trochę nieprzekonująca jest postać agentki Brody, bo jak można mówić o postawie humanitarnej wobec kogoś kto zgaraża tysiącom ludzi? Paranoja.
Film robi wrażenie. Tylko trochę nieprzekonująca jest postać agentki Brody, bo jak można mówić o postawie humanitarnej wobec kogoś kto zgaraża tysiącom ludzi? Paranoja.
tez mnie to bardzo irytowalo a poza tym film swietny.
Masz okrojoną wersję filmu. Trochę bez sensu że ktoś taką wersję zrobił i wypuścił, bo to istotne zakończenie. A film dobry, zadający pytanie jak daleko można się posunąć. Dopóki torturowali tego odchyła, to wiadomo, że nikt nie ma specjalnych oporów, choć agentka je niepotrzebnie ma, natomiast dołączenie żony a potem dzieci już takie oczywiste i właściwe moralnie nie jest.
tak samo jak Ty mam tą samą wersje filmu, wytłumaczyłem to sobie po swojemu że wszystkie bomby to mistyfikacja, ponieważ przed samobójstwem powiedział by zaopiekowali się jego dziećmi, wniosek taki że nie było bomb, bo zginęła by również jego rodzina, ale tylko i wyłącznie moje samo wytłumaczenie, muszę poszukać normalnej wersji
sadze, ze film ma dwie wersje i druga jest alternatywna. pytanie teraz, ktora jest ta pierwsza!
wersja jest jedna - ta ktora konczy sie zegarem odliczajacym do zera na czwartej bombie. zakladam ze wersja ucieta to sciagnieta z internetu kopia ktora dostala tzw "nuka" wlasnie za brak zakonczenia
wlasnie mnie to zastanawia Tupac, poniewaz jak ich przenosili, to zapytali sie gdzie sa, a odpowiedz jaka otrzymali od jacka i generala, to taka, ze to scisle tajne, wiec jak ten koles mogl stwierdzic, ze gdzies w LA, skoro scisle tajne, bo przez caly film nie uslyszalem nazwy miejsca w ktorym byli. Chyba, ze cos przeoczylem?