PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4159}

Bezsenność w Seattle

Sleepless in Seattle
1993
6,9 79 tys. ocen
6,9 10 1 79222
6,8 42 krytyków
Bezsenność w Seattle
powrót do forum filmu Bezsenność w Seattle

Klasyk?

ocenił(a) film na 5

Niby taki klasyk wśród komedii romantycznych, a szczerze mówiąc straasznie mnie znudził. I Meg Ryan też jakoś tak sztywno grała. A może w 1993 film robił lepsze wrażenie i po prostu nie wytrzymał próby czasu? W każdym razie po obejrzeniu teraz stwierdzam, że to średniak. O wiele bardziej polecam np. Francuski pocałunek, też z Meg Ryan zresztą :)

ocenił(a) film na 8
radwan88

W sumie rzadko który "klasyk" wytrzymuje próbę czasu (w zasadzie chętnie poznam jakieś przykłady).

pimi6

"Ich noce" Franka Capry i "Rzymskie wakacje" Williama Wylera opierają się czasowi i modzie.

ocenił(a) film na 8
madz20

Dzięki, sprawdzę. :-)

ocenił(a) film na 4
radwan88

Dokładnie. Na mnie też dużego wrażenia nie zrobił. Są lepsze komedie romantyczne.

ocenił(a) film na 6
radwan88

Zgadzam się, nie wiem co ludzie w tym filmie widzą. Lubie komedie romantyczne i Meg Ryan są lepsze k. romantyczne z nią m.in Kate i Leopold, miłość jak narkotyk czy francuski pocałunek

radwan88

calkowicie sie zgadzam. sredniak.

ocenił(a) film na 9
kdbw

a ja się nie zgadzam, o ile Miłość jak narkotyk, Francuski pocałunek czy Kate i leopold są po prostu dobrymi komediami romantycznymi, dla mnie Bezsennosc w seatlle posiada pewien urok, magię i pewnego rodzaju zdolność wciągnięcia widza w przedstawianą historię (nawet tak nieprawdopodobną), a w tamtych tego nie zauważyłam. Chociaz musze zaznaczyc, ze lubie wiekszosc filmów z Meg Ryan i każdy obejrzę z miłą chęcią ;)

ocenił(a) film na 7
radwan88

Trudno mi się nie zgodzić i muszę przyznać - odetchnęłam z ulgą,że nie tylko ja mam takie odczucia po obejrzeniu tego filmu :) Miałam wrażenie,że oglądam go pół dnia,a film jest nuuudny i nigdy się nie skończy :)

radwan88

Nie wiem czy klasyk,ale widziałem go dziś pierwszy raz i jest genialny w swojej prostocie. Bardzo przyjemna historia.