Bezsenność w Seattle

Sleepless in Seattle
1993
6,9 80 tys. ocen
6,9 10 1 79811
6,7 33 krytyków
Bezsenność w Seattle
powrót do forum filmu Bezsenność w Seattle

Głównie dzięki znakomitej jak zawsze grze Hanksa. Bo o beztalenciu Meg Ryan wolę się tu nie wypowiadać; film nie zasługuje co prawda na taką sławę, jaką osiągnął (głównie za sprawą płci żeńskiej), ale na jeden seans jest niezłą propozycją. Myślę, że nie jest to stracony czas, jeśli się ten film obejrzy. Proszę jednak nie wymagać od niego łamania bądź też ustanawiania nowych kanonów w gatunku.

użytkownik usunięty
Thommy

Czemu uważasz że Meg Ryan to beztalencie? To twoja opinia, nie musisz tego wyrażać jako stwierdzenia w imieniu fanów na całym świecie. Podziwiam tę aktorkę i nie zgadzam się z tym co napisałeś.

ocenił(a) film na 5

Pogodzę was:
Ani ni jest "totalnym beztalenciem", a ni nie ma za co jej podziwiać...
Meg Ryan to taka lekko nijaka aktorka, ale nie ma co przesadzać z negatywnymi ocenami... po prostu może być.

Zygfryd666

Nie zgodzę się! Również uważam, że każdy ma swoje zdanie i zgadzam się że Meg Ryan jest bardzo fajną, sympatyczną, inteligentną kobietą. Ma polskie korzenie i nie wstydzi się tego co dziś jest niemal rzadkością.
Gdy czytałam opinie o niej ludzie z którymi pracowała mówili że jest osobą niezwylke charyzmatyczną, dowcipną i utalentowaną. W końcu to ją nazywają ULUBIENICĄ AMERYKI. Dlatego nie podobają MI się take opinie bo nie ukrywam, lubię ją.

dominika342

wiesz, ja też lubię Meg jako aktorkę - jest dobra w komediach romantycznych, ale uważam, że nie ma się co zachwycać, jeśli chodzi o jej grę aktorską, tym bardziej, że przeważnie gra ona role miłe, łatwe i przyjemne i przez to, nie może nam pokazać swego wielkiego talentu jeżeli takowy posiada.
jeśli zaś chodzi o sam film, to jest on typowym przykładem typowej, amerykańskiej komedii romantycznej, które mimo wszystko bardzo lubię i z przyjemnością oglądam, jednakże nie uważam go za jakieś wyjątkowe arcydzieło dlatego daję skormne 6/10 :)

pozdrawiam