PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32888}

Biały oleander

White Oleander
2002
7,5 52 tys. ocen
7,5 10 1 52313
6,5 13 krytyków
Biały oleander
powrót do forum filmu Biały oleander

niby silna, niezależna, wolna, żyjąca i dająca żyć, hippiska,ponad mieszczańskie standardy, a jednak piękna trucicielka jak ten cały kwiot, królowa mrówek. narzuca innym swoje zdanie, zła, zazdrosna.
que? wtf?
film niedopracowany- nie można nakreślić sylwetek bohaterów, problematyki. pomysł z wpływem środowiska na kształtowanie młodej osoby dobry, ale to za mało.... może po przeczytaniu książki coś mnie olśni, bo na razie mgliste to i mdłe jak te słomkowe włosy wszechobecne w kadrze

slonica_smalec

Schrzaniła wiele rzeczy w swoim życiu, więc pragnęła nareszcie zrobić coś dobrego - wychować swoje dziecko. Niestety w jej rozumieniu oznaczało to przekazanie Astrid swoich poglądów, także wszystkie oznaki odmienności wizji wychowawczej jej i rodzin zastępczych, Ingrid uznawała za przeszkody zagrażające jej - nazwijmy to tak wzniośle - odkupieniu, bo dążące do stworzenia z Astrid zupełnie innej osoby, niż ona by tego chciała.

Khaosth

Z pozoru "silna". Tak naprawdę zazdrościła córce, że miała "lepsze" życie od niej, a właściwie próbowała sobie je ułożyć...Nie mogłam patrzeć na to jak z poza krat niszczyła jej życie...

ocenił(a) film na 9
Martinika

Może to nie miejsce na tego typu "brudy", ale naprawdę wiele oddałabym za to aby mieć taką matkę jak Ingrid.

ocenił(a) film na 9
hedwiga

naprawdę? Ja bym nie chciała, żeby matka mi tak niszczyła życie. Co widzisz dobrego w Ingrid jako matce?

ocenił(a) film na 8
slonica_smalec

Moim zdaniem była po prostu narcystyczną matką.

ocenił(a) film na 8
slonica_smalec

Stawiasz dobre pytania. O co chodzilo matce? Komentaze pod twoim postem nie dadza ci zadnej odpowiedzi tylko ewentualnie zmyla kierunek poszukiwan. Nie czytaj tych bredni tylko wroc do tego filmu kiedys i obejrzyj jeszcze raz. Moze znajdziesz odpowiedz.