PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32888}

Biały oleander

White Oleander
2002
7,5 52 tys. ocen
7,5 10 1 52407
6,5 13 krytyków
Biały oleander
powrót do forum filmu Biały oleander

opisy

ocenił(a) film na 5

Astrid próbuje: "zakazanej miłości", narkotyków , poznaje różne religie i prawdziwe uczucie.

Astrid Magnussen wraz z Ingrid - swoją matką i uduchowioną poetką

Dziewczyna rozpoczyna wieloletnią tułaczkę po rodzinach zastępczych, poznając smak zakazanej miłości, narkotyków, głodu. Udręczona, podejmuje próbę samobojstwa.

Astrid po wielu konfliktach z matką Ingrid postanawia opuścić dom i wybiera się - w histeryczną, pełną dramatów i rozpaczy drogę do odnalezienia samej siebie i swojego miejsca na ziemi.

nie wiem, czy ci którzy pisali te opisy w ogóle oglądali ten film. może to się zgadza z książką, ale przecież nie z filmem. zakazana miłość- że niby podkochiwała się w przybranym ojcu? narkotyki- w ogóle ich nie było. różne religie- była tylko jedna. poetka- Ingrid była artystką malarką. głód-???. próba samobójstwa- było samobójstwo, a nie jego próba i to nie Astrid tylko Claire.Astrid po wielu konfliktach z matką Ingrid postanawia opuścić dom- tego aż żal komentować.

przez te wszystkie opisy spodziewałam się, nie wiadomo czego. myślałam, ze film będzie wstrząsający aż mnie wbije w fotel- niestety spore rozczarowanie fabułą, choć aktorstwo bardzo dobre