6,2 4,9 tys. ocen
6,2 10 1 4900
6,1 13 krytyków
Biały potok
powrót do forum filmu Biały potok

Otrzymałam to co chciałam! Komedia na miarę naszych czasów. Zabawna, ale też z przestrogą!
Film rozpoczyna się od imprezy, a skoro impreza to pewnie coś się wydarzy i standardowy film z alkoholem w tle....Nie tym razem! Impreza szybko się kończy i pojawia się zaciekawienie i skupienie, bo zaczyna się dziać! Akcja rozkręca się do maksimum, pojawiają się nowe wątki, nowe fakty i nowe osoby, ale wszystko dzieje się pomiędzy dwoma domami. I to wzbudza największy podziw, jak to wszystko jest świetnie rozegrane. Niby wydaje się nudne, a jednak można wyciągnąć z małego obszaru cała kwintesencję tak, aby widz miał na twarzy wielkie oczy z podziwu i zaskoczenia.
Na poczatku co prawda zdziwił mnie skład aktorów na plakacie, jednak w trakcie oglądania wszystko się układa i zdałam sobie sprawę, że lepszego składu po prostu nie było, a aktorzy są na prawdę precyzyjnie dobrani.
Polecam gorąco!

tosiantosia

Miałam dokładnie tak samo! Myślałam, że to kolejna polska komedia, która będzie wiała nudą i standardowymi i już chyba nikogo nie śmieszącymi żartami. Okazało się zupełnie inaczej ;) Inteligentny humor, zabawne dialogi, zwroty akcji i do tego gra aktorska na wysokim poziomie! Nice!