Biały ptak w zamieci

White Bird in a Blizzard
2014
6,4 16 tys. ocen
6,4 10 1 16149
6,6 15 krytyków
Biały ptak w zamieci
powrót do forum filmu Biały ptak w zamieci

Może czegoś nie zrozumiałam, ale skoro ojciec był poddany badaniu wariografem, jak to się stało, że nikt się o niczym nie dowiedział?

ocenił(a) film na 7
gloryy

Wariograf ma ok. 75% skuteczności, a w przypadku szkolonych osób prawie wcale

ocenił(a) film na 9
suszuzuszu

Akurat ojciec nie wyglądał na osobę o silnej psychice, która bez skrupułów oszukałaby wariograf..

ocenił(a) film na 8
gloryy

Wręcz przeciwnie, wyglądał na kogoś kto całe życie kłamie (orientacja seksualna, policjant wspominający o chorobliwej zazdrości, zatajenie przed całym światem morderstwa).

ocenił(a) film na 9
Apophis_

A gdy zabił kobietę, mówiąc jak bardzo ją kocha jednocześnie?

ocenił(a) film na 7
gloryy

Tak bywa w dorosłym życiu

ocenił(a) film na 9
Tho

To ciekawe ma Pan życie :')

ocenił(a) film na 7
gloryy

Można kogoś kochać i nienawidzić jednocześnie. To często bywa szczególnie w dorosłym życiu. Nie potrzeba Twojej złośliwości i zjadliwości.

ocenił(a) film na 9
Tho

Ale ja nie twierdzę, że nie można kogoś kochać i nienawidzić jednocześnie. Twierdzę, że osoba, która posuwa się do takiego rozwiązania problemu ma słabą psychikę. A moja odpowiedź nie miała być złośliwa, jeśli tak została odebrana to przepraszam.

ocenił(a) film na 7
gloryy

No wiesz jak druga strona niszczy latami psychicznie, to potem może być taki efekt. Ja bym odszedł od takiej żony jaka była w filmie, ale czasem się nie da, bo np można stracić pracę, drogę do awansu, dostęp do swoich dzieci itd.

ocenił(a) film na 9
Tho

Ja absolutnie rozumiem to, że ten związek był toksyczny. Chodzi mi o to, o co w pytaniu, w jaki sposób osoba z tak słabą psychiką zdołała oszukać wariograf.

ocenił(a) film na 7
gloryy

W filmie była mowa, że wariograf można oszukać lekami, które potem dziewczyna znalazła w łazience.