PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=520737}

Biblia diabła

Devil's Bible
2008
5,4 529  ocen
5,4 10 1 529
Biblia diabła
powrót do forum filmu Biblia diabła

47 MINUTOWY BZDET NIC CIEKAWEGO ,NIC FAJNEGO NIC .A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA W TE MAŁE SREBERKA .

ocenił(a) film na 4

dokładnie

fajny post <hahaha>

ocenił(a) film na 4

Szkoda, że wcześniej nie przeczytałem tego komentarza. Zaoszczędził bym sobie te 47 minut na coś bardziej przyjemniejszego. :)

Niestety, muszę się zgodzić, pomimo tego że Codex Gigas interesuję się od dawna i na ten film czekałam długo, bardzo się zawiodłam. Dla kogoś obeznanego to po prostu paplanina - ot, trochę historii, mała tylko wzmianka o jakże ciekawej postaci Rudolfa II Habsburga (jednej z moich ulubionych historycznych), a dalej w kółko to samo o CG - że szatan, że skryba, że inclusus; że może wykluczony, a może wystąpił i właściwie wszystko, co było tam powiedziane, a nawet więcej, można przeczytać nawet w polskiej Wikipedii... Szkoda, bo temat jest ciekawy, czuję niedosyt.

ocenił(a) film na 8
couleurmonvie

Wydaje mi się, że temat jest zbyt rozległy jak na 47 minut filmu dokumentalnego. Inna sprawa, że generalnie żaden film (dokumentalny czy z aktorami) nie zastąpi dobrze opracowanej książki. Ale również czułem niedosyt.