Film ciekawy,surowy ale postać niezwykle antypatyczna moim zdaniem.nijak nie dało sie utożsamic z głównym bohaterem,jego motywacje były do końca nieznane lub żadne,zachowywal się niezrozumiale i kompletnie irracjonalnie.denerwował i odpychał swą zajadłością która nie miała
żadnego celu.myślę ze pierwowzór miał coś z głową,był socjopatą a w każdym razie ta postać w filmie.
Bardzo solidne niemieckie kino, że wspomnę znakomity Biegnij Lola, Biegnij. Ciekawy temat, dobrze zagrane role. To dobry film 7/10 !!!
@ mimi_30 Popieram wypowiedź. Po swojskiemu można dodać - "Taki człowiek ze zblokowanymi krzywymi klepkami". ... Miał dużo szczęścia ale czynił dużo głupoty... Podobało mi się bieganie i obyczajowość. Jak rozumiem głównym jego celem był skok tętna. Nie okrada dla pieniędzy, jaki samochodów. Postępuje bez zastanowienia, nie rozumie normalnego życia. Nawet konwulsje w samochodzie też bez myślne. Końcówka z dzwonieniem do wynajmującej mu pokój Eriki to szczyt skur..... w stylu "mamo no broiłem ale stała mi się ała...." Jedynie szkoda tej kobiety, że musiała to słyszeć.