mam dwa pytania. pierwsze krótsze, a brzmi: w którym momencie śpiewała opiewana wszędzie ada szulc, której nazwiskim praktycznie SYGNOWANO film? bo przecież wykon big love pod koniec filmu nie był jej, a oli hamkało, jak mniemam. ada ma cieńszy głos i słowa są odrobinę zmienione.
drugie jest bardziej ogólne: bardzo podobały mi się fragmenty śpiewane przez olę (??) w czasie jej działalności w zespole, szczególnie drugi kawałek z występu na który jechali dokądśtam, ten gdzie miała taki demoniczny makijaż, osobiście skojarzyło mi się z jakimś ptakiem ;) ale to detale, pytam konkretnie o wykonawców i tytuły, wiem że ten pierwszy kawałek to Wet Fingers, a co z tym drugim?
a pytanie bonusowe: gdzie kręcono film? nie czułam atmosfery wrocławskiej, ale jako że Ola, jako że niektóre motywy przeniesione z kręconej tu właśnie Sali Samobójców... więc chcę się upewnić, że to stolyca. :D
piosenki śpiewane przez Emilkę/Olę to już chyba naprawdę wykonania Ady Szulc, z tego co pamiętam wszystko jest na ścieżce dźwiękowej filmu, jedynie brakuje wersji śpiewanej przez Aleksandrę, a bardzo szkoda!
Wydaje mi się że chodzi Ci o piosenkę Ada Szulc - Kiss Me, Kiss Me. A na początku była też piosenka Ady Soul for Sale :))
"kiss me kiss me " i "Soul for sale" w filmie śpiewa Ada a końcową piosenkę "Big love" ta po polsku w filmie Olka a na płycie z muzyką z filmu Olka. płyta jest rewelacja, ale szkoda że nie ma tam wersji Olki ale za to jest np. sonic youth i james blake
no właśnie mi się nie wydaje, żeby te wcześniejsze piosenki rzekomo śpiewane przez Olę w rzeczywistości wykonywała Ada... One mają zupełnie różne barwy, Ada śpiewa dość wysoko... Ale dzięki za tytuły, sprawdzę to ;)
napisałam źle, na płycie oczywiście Big love śpiewa Ada. a w filmie Ola. tak czy siak te dwie pierwsze Ada i na płycie i w filmie;-) chyba już teraz nie pomyliłam nic;-)
nie no właśnie mi chodzi o te dwie pierwsze, z koncertów; miałam wrażenie że to nie Ada. ale mogę się mylić ;)
no możliwe, właśnie przesłuchałam i - WOW. :)
to jeszcze pozostaje pytanie, gdzie kręcono film :D
a te tereny nad wodą (Wisłą? jakimś jeziorem?) ktoś wie, gdzie są? :)
i które sceny to Praga Południe dokładnie? okolice w których mieszkał Maciek? studiuję w Warszawie i chciałabym się tam przejechać, ale jeszcze nie znam jej tak dobrze ;)
te sceny, gdzie Emi i Maciek są z psem i butelką wina (początek filmu, Emi ma jeszcze krótkie włosy) i gdzie jest piekarnia to (tak mi się przynajmniej wydaje, bo takie same bloki i placyk) Praga Południe, okolice Kamionka przy Parku Skaryszewskim. Scena gdzie Maciek kupuje różowy pierścionek w kiosku przypominają podziemia dworca zachodniego.
przejście na bank zachodni ;0a z tymi blokami to jakoś nierozpoznałam , a mieszkam niedaleko.. ;) film bardzo dobry, tługo jeszcze myślałam o nim ,sceny erotyczne troche za mocne ,ale i tak bardzo dobry film.
sceny erotyczne świetne (może to wynika z tego, że nie należę do zbyt pruderyjnych osób :P), a jeśli uważasz, że są za mocne, obejrzyj Wstyd (osobiście nie polecam) tam są jednak mocniejsze i jest ich dużo więcej ;) te w Big Love były moim zdaniem bardzo zmysłowe, poza seksem w łazience
mi też się podobały sceny erotyczne, bo były prawdziwe, bez zakrywania się po szyję kołdrą czy owijania prześcieradłami jak to się widzi w różnych romantycznych komediach
Film był kręcony na Kępie Potockiej, Wiktorskiej na Mokotowie, w m25 na mińskiej, w proximie i oczywiście na zachodnim. Co do scen nad rzeką to nad Wisłą pod Warszawą. ;) Oczywiście wszystko w Warszawie.
Właśnie, wiesz może jaki utwór leci wtedy w tle? Nie mogę go nigdzie znaleźć, a straaasznie mi się podoba:)
To "molo" nad Wisłą jest na konkretnym zadupiu - za Konstancinem, Oborami, jest miejscowość swojsko brzmiąca - Gasse. Tam to molo:D
Lubię odpowiadać rok po pytaniu, a co! Polecam miejsce wiosną i latem.
w razie co macie tu orientacyjną mapę http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=
207159955115970252173.0004ba55c1ee8245ba58d
Scena kręcona nad rzeką Wisłą pod Warszawą,bieg Emilki i Maćka po molo,nie wiesz może gdzie dokładnie to było kręcone?bardzo interesuje mnie ta scena!Proszę o info :)
Oczywiście;) wszystko jest w tym linku to najbardziej wysunięty punkt na mapie w stronę południową. https://maps.google.com/maps/ms?msid=207159955115970252173.0004ba55c1ee8245ba58d &msa=0