PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1471}
7,6 149 tys. ocen
7,6 10 1 149294
7,8 37 krytyków
Billy Elliot
powrót do forum filmu Billy Elliot

Byla to bodajze sobota, godz 21.40. W takie dnie czlowiek przewaznie jest gdzies z przyjaciolmi. W ten dzien rowniez nie bylo by mnie w domu... ale zobaczylem trailer w telewizji. Uslyszalem The Jam - "Town Called Malice" i pomyslalem, ze tego filmu nie moge przegapic. Nie moge ze wzgledu na moja milosc do kultury brytyjskiej. Lubie filmy. Lubie filmy ambitne, ale nie takie, ktore musialbym szukac nie wiadomo gdzie. Lubie takze filmy "lekko strawne". "Billy Elliot" takim filmem wlasnie jest - Milym, lekko strawnym tytulem. Moglbym powiedziec, ze o filmie tym nie bede pamietal za pare lat... ale prawda jest taka, ze mimo iz jest to tytul lekki i przyjemny - nie zapomne.
Dobre kino.

ocenił(a) film na 10

ja do tego filmu zawsze się odwołuję.
o tak, po usłyszeniu T. Rex i ukochanych The Jam postanowiłam obejrzeć ten film.
i co?
nie zawiodłam się.
film mi się straaasznie spodobał. i zapragnęłam kupić ścieżkę dźwiękową z filmu, ścieżkę z musicalu i sam film na DVD.
i nie żałuję.
ale teraz chciałabym obejrzeć musical na podstawie 'Billy Elliot' :)

pozdrowienia.

użytkownik usunięty
gosenshi

Z checia zobaczylbym musical, ale kurcze gdzie? Nie mam zielonego pojecia...
P.S - Pozwolilem sobie spojrzec na liste twoich ulubinych filmow - typowa kobieta .-)
... Co jest rzecz jasna Twoim atutem .-)

ocenił(a) film na 10

ja też nie wiem gdzie mogłabym go zobaczyć.
a tak bardzo chcę.
bo soundtrack jest przepiękny.

oj. Dziękuję :-)

ocenił(a) film na 10
gosenshi

zapomniałam dopisać, ale znalazłam stronę na której można odsłuchać sample soundtracku z musicalu.
Dla mnie są cudne, piękne.

http://music.barnesandnoble.com/search/product.asp?ean=602498765487&cds2Pid=1745 &linkid=621791 [music.barnesandnoble.co ...]

użytkownik usunięty
gosenshi

Niestety, narazie mam jakies problemy z odtwarzaniem tych sampli. Ale w najblizszej przyszlosci i tak je przeslucham. Mam nadzieje .-)
Moze i na co dzien takiej muzyki nie slucham, ale raz na jakis czas mozna sprobowac.