PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1471}
7,6 149 tys. ocen
7,6 10 1 149285
7,8 37 krytyków
Billy Elliot
powrót do forum filmu Billy Elliot

To jest bardzo ważne pytanie dla mnie, bo chcę poznać waszą opinię. Pomóżcie :)

Nie piszcie jednak, że za muzykę, scenariusz, reżyserię, aktorów czy coś. Piszcie o emocjach :)

Pozdrawiam,
Zółtodziób.

ocenił(a) film na 9
Wodzirej

Za pozytywne wibracje, daje nadzieje,ze jesli sie czegos pragnie i nad tym sie pracuje to sie to osiagnie mimo potkniec, usmiech Jamie Bella-nie jest moze ladny,ale to nie szkodzi,ma w sobie duzo wewnetrznego swiatla,mysle ze
tworcy idealnie dobrali glownego bohatera.

Wodzirej

Bo dodaje odwagi w spełnianiu własnych postanowień i celów, nawet jeśli dla innych będą one bzdurne czy śmieszne oraz bo dodaje wiary w to, że nawet jeśli niektórzy ludzie się od ciebie odwrócą, życie odpłaci ci się z nawiązką, bo będziesz robić to co naprawdę kochasz.

Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Wodzirej

Za spoleczne przeslanie...
Za ukazanie przelamywania barier, obalania stereotypow, akceptacji odmiennosci w obliczu talentu, marzen i milosci...
Ten jest przeladowany emocjami...
Scena za scena, trzeba tylko umiec patrzec, a moze po prostu trafia specjalnie do tych, ktorym akurat potrzeba takiego ekranowego wsparcia, nadziei..
Moje emocje? :) Widzialam rzecz chyba z 10 razy i za kazdym inny moment powoduje, ze oczy mi sie pocą:)
Złamanie strajku przez ojca i konfrontacja z bratem Billego w kopalni..
Wypowiedz Billego przed komisja co czuje jak tanczy..
Ech.. mozna by tak w niekskonczonosc:)

ocenił(a) film na 5
betkabe

ech....przestan przynudzac i idz lulu.....przyjdz jutro :)

ocenił(a) film na 10
betkabe

tez zawsze ryczę jak bóbr przy tym filmie:D

ocenił(a) film na 10
Wodzirej

Ja za wszystko wymienione przez Was i za punckowowo-rockowy klimat, kapitalnie dobrane piosenki, acsetyczny klimat wczesnych lat osiemdziesiątych i genialny styl tańca.

użytkownik usunięty
____3

Za dosyć oryginalny scenariusz oraz za muzykę i aktorskie popisy , szczególnie ojca Billego.

ocenił(a) film na 10
Wodzirej

za to ze jest caly zajebisty: i film i billy:D kocham go poprostu:)

Wodzirej

Za muzyke coś tam Revolution :D btw. ma ktos tytuł?

fenaay

T.Rex "Children of the Revolution" (za krótki post... :/)

Wodzirej

Zobaczcie tego chłopca
http://www.youtube.com/watch?v=w8q5QJOwoG4&NR=1
Czy nie kojarzy wam się z Billym Elliotem? :D

Wodzirej

Zdecydowanie za uśmiech :D:D

Wodzirej

za role stuarta wells'a.za wspaniałą muzyke t rex

Wodzirej

Za niesamowity klimat tego filmu;] jest to naprawde piekna historia którą w piekny sposub umiał przdstawic rezyser:)Naprawde daskonała gra aktorska Jamieg Bella oraz doskonale dobrana muzyka (T-Rex)sprawiła ze film jest jednym z mioch ulubionych ;];];]

Anita_11

Za pozytywny Klimat.... Za swietna muzyke.. ech nie bede powtarzal tego co mowili juz inni .. poprostu pozytywne kino:)Az nogi rwa sie do tanca;)

Wodzirej

a więc mało jest filmów, które potrafią we mnie wzbudzić tak pozytywne emocje, postać Billy'ego , chłopca o ogromnym sercu, który pragnie spełnić swoje marzenia?... gdzie się podziali tacy ludzie??? Ogromną role odgrywają tutaj doskonale dobrane kawałki muzyczne, które towarzyszą mi po dziś dzień! Uwielbiam tego chłopca !

ocenił(a) film na 9
Wodzirej

za to o czym opowiada o tym poświęceniu się ojca o dąeniu do celu a tak w ogóle to jutro z Wyborczą na DVD 26 stycznia

Wodzirej

Jak ogladlem ten film to mialem wachania emocji szczerze mowiac tzn. raz usmiech, raz patrzylem ze łzami w oczach, ten film ma w sobie takie wartości, że noie da sie opisać wszystkich emocji. Genialny.

użytkownik usunięty
Wodzirej

jak można lubić film za muzykę ??
muzyka w filmie jest jedynie.. dodatkiem do całości.

za to, że warto iść w życiu pod prąd - ale nigdy wbrew sobie - banał

ponadto wydaje mi się, że ten film ma jedno z lepszych zakończeń - płaczący ojciec, brat, przyjaciel na widowni i Ci wyglądający za kulisami chłopcy kiedy Billy wychodzi na scenę - bardzo lubię to zakończenie ;)

Wodzirej

za pozytywne wibracje, sceny taneczne i otwartość emocjonalną :)

ocenił(a) film na 8
Wodzirej

Jako bohatera: za upór, za to, że nigdy się nie poddawał, że słuchał głosu własnego serca i pragnień i za nimi podążał, za odwagę, chęć działania, "oryginalność", za nadzieje, za to, że potrafi podnieść na duchu widza :]

Wodzirej

ja Elliota kocham za to że za każdym razem kiedy oglądam ten film znajduję w nim jakieś przesłanie.. za każdym razem inne.

Wodzirej

za akcent za podejscie do życia i za jego rodzine

no_chyba_ty

Za to że Billy tak bardzo przypomina mi mojego wujka kiedyś jak był mały i teraz się zawsze z niego śmieje ;)

ocenił(a) film na 10
Wodzirej

:) przede wszystkim za ukazanie zwycięstwa talentu i umiłowania do sztuki baletowej nad społecznymi stereotypami. a także za pokazanie że marzenia na prawdę moga się spełnić...

użytkownik usunięty
eisenstein

,,But you won't fool the children of the revolution!"

Billy'ego lubię i podziwiam za to, że pozwolił sobie na to, czego od dawna pragnął, a nie tylko na to, co musiało mu wystarczyć. Że odnalazł w sobie silę i nie skończył jak jego babcia - niespełniona tancerka. Udowodnił, że inny nie znaczy gorszy, odnalazł w sobie pokłady miłości i odwagi, poświecił się, a los zwrócił mu to z nawiązką. Podziwiam go za ostrość spojrzenia, triumf zrozumienia, pasję tworzenia.

ocenił(a) film na 10
Wodzirej

za nadzieję, na którą zasługuje każdy człowiek w dążeniu do życiowych celów, za dreszcz emocji, który towarzyszy słuchaniu genialnej muzyki i oglądaniu nieprzeciętnego tańca i za radość podziwiania czarującego uśmiechu billy'ego. i za całokształt.

ocenił(a) film na 8
lapserdak

Za to,że film nie jest ani trochę przesłodzony.Za realistyczne postacie,za to,że pokazuje że warto dążyć do celu mimo,że czasem wydaje się że nie ma szans na jego osiągnięcie.Za genialną grę Jamiego Bella i reszty.Za cudne piosenki i piękny taniec.Za to,że pokazuje przełamywanie stereotypów.I za wiele innych rzeczy,mogę tak jeszcze długo wymieniać.Im więcej razy oglądam ten film tym bardziej mi się podoba.

ocenił(a) film na 9
_malena_

za te sceny ... śmieszne :) z tą córką instruktorki tańca :D młoda była dobra w tekstach, a jej rodzina naprawdę ześwirowana

ocenił(a) film na 7
Wodzirej

Za szczerość, z której wynikały zabawne dialogi, sytuacje

ocenił(a) film na 10
Wodzirej

Za jego słodki i boski uśmiech! Niby niewinny, a jednak miał w sobie coś hmm... gorącego xD

fondzia

Ja lubię za emocje które budzi we mnie tańczący Adam Cooper tu tylko w końcowej scenie ale kto widział całe to "Jezioro łabędzie" z nim w głównej partii to nie zapomni tego do końca życia.Kupiłam ten film wiedząc że on tam pokaże się na chwilę jako 25-letni Billy i dobrze zrobiłam bo cały film spodobał mi się bardzo i oczywiście Jamie Bell.Pozdrawiam .