PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4192}
6,1 20 tys. ocen
6,1 10 1 19505
5,4 10 krytyków
Billy Madison
powrót do forum filmu Billy Madison

wciela się w postacie idiotów, półgłówków... Nie wiem jaki jest prywatnie, ale zapewne mniej więcej taki sam. Ta rola potwierdza tylko moje słowa: 30-to letni nieuk, który ma zaliczyć całą szkołę w kilka miesięcy.
Niby komedia, a nie ma się z czego śmiać.

ocenił(a) film na 1
menshikov

Dokładnie. Ja dodam jeszcze jeden epitet opisujący tego aktroa: Upośledzony. Ten jełop do większości swoich filmów robi scenariusze - co na dobre mu nie wychodzi. Obejrzyj "Happy Gilmore', 'Little Nicky', itp. Wszędzie to samo - sklejka żenujących scen, głupi śmiech Sandlera i zakochanie się, w często baaardzo brzydkiej dziewczynie (vide Mały Nicky).
A BM to jeden z najgorszych filmów, jakie widziałem. Gorsza była tylko 'Trzynastka'.
Pozdrawiam

Bruce_Lee

no nie wiem wydaje mi się,że do komedii gość się nadaje jak mało kto...
wolę już jego filmy niż "coś takiego" jak 'Głupi i głupszy' to jest żenada

ocenił(a) film na 7
snoopsnooks

oj koles glupi i glupszy to klasyk! w kotrym wystapil swietny duet carrey i daniels(wielkie brawa dla tych panow) moge sie jedynie zgodzic ze nieudana podrobka w wersji 2 byla sciera.pzdr btw.BM ujdzie, podobala mi sie postac wykreowana przez steva buscemi.

ocenił(a) film na 2
sanczopansa

"Klasyk" ahahahahahahahaaa...

ocenił(a) film na 7
Bruce_Lee

a wiesz że epitet to rzeczownik z przymiotnikiem? ;<
no ale może byłeś zbyt ambitny żeby słuchać pani na polskim ;,<

ocenił(a) film na 2
lisu1993

"epitet to rzeczownik z przymiotnikiem"
Epitetem nie jest "rzeczownik z przymiotnikiem" tylko rzeczownik, przymiotnik, bądź imiesłów, panie uważny uczniu... :-)

Bruce_Lee

Happy Gilmore - jedna z najlepszych komedii jaką widziałem

ocenił(a) film na 6
menshikov

Ja właśnie za to lubie Sandlera, a tak w ogóle to jest się z czego śmiać, chociaż są komedie o wiele lepsze niż te.

pro415

Zgadzam się z przedmówcą :) Ja też uwielbiam Adam'a za te jego wygłupy :D Właśnie dlatego jest taki zabawny :)

menshikov

j też go uwielbiam jak tylko go widze w jakimś filmie zaraz mi sie chce śmiać on ma podobne poczucie humoru do mnie, bo ja też lubie sie pośmiać z ludzi rżnących głupa

menshikov

Wciela się w takie role jakie mu dają. I tyle. A Adam zabawny jest, chociaż Billy Madison to jeden z filmów za któymi za bardzo nieprzepadam.

Anulka_2

Bardzo lubię Sandlera.W większości filmów robi z siebie debila,ale o to właśnie w nich chodzi bo to komedie,które nie są ambitne ale mają na celu jedynie rozśmieszenie widza.A Adamowi wychodzi to naprawde dobrze.Rozumiem,że komuś mogą nie pasować filmy w których gra,ale aktorem jest dobrym.

A ten film uwielbiam od dzieciństwa:)

menshikov

Uważam, że jest dobrym aktorem. Większość ról to faktycznie postaci idiotów ale w filmie "Zabić wspomnienia" pokazał, że umie zagrać kogoś innego.... i w takich rolach chciałabym Go widzieć częściej :>

menshikov

Nie ma się z czego śmiać? Dziwne masz poczucie humoru w takim razie. Przecież im głupsza komedia tym śmieszniejsza. Przykłady? Wszystkie Scary Movie albo Superhero Movie - zajebiste komedie, a głupie, że szkoda gadać. Tak samo Billy Madison czy Little Nicky - idzie się nieźle pośmiać. Sandler jest aktorem trochę jak Jim Carrey - zazwyczaj gra głupie role, jednak obydwoje robią to świetnie i są dobrymi aktorami.

użytkownik usunięty
lostek815

Błagam nie porównuj Carreya do Sandlera bo nie ma porównania. Jim jest mistrzem a Sandler jest po prostu dobry. Chcę byc obiektywny i nie chcę tu jechać,ale Sandler robi swoje klimaty i film za filmem jest bardzo podobny , jak bym słuchał jednego gatunku muzyki.Za to Carrey ma taki warsztat za sobą,że potrafi zagrać prawie wszystko.Sama mimika oraz gesty są o niebo lepsze. Dla porównania filmy Jima Ace Ventura, Kłamca Kłamca, Bruce, Man on the Moon, Truman Show, Sandler hmmm nie wiem fajny film Klik i robisz co chcesz i Dwóch gniewnych ludzi tam też dobre minki strzelał, ale bez jaj nie można tego porównać do Jima.Co do tego że czym głupsza komedia tym lepsza no nie wiem czy Truman jest głupi, może masz na myśli Nic śmiesznego no może i w pewnym sensie głupie ale jak by się zastanowić to wcale nie jest to głupota tylko tragizm z którego się śmiejemy bo co nam pozostaje jak czasem mamy to samo hehe. NIe chce tu zgrywać nie wiadomo kogo ale porównać tych panów do siebie się nie da.Scary miał kilka momentów dobrych , bardziej bym polecił młodszej widowni.Ja nie przepadam za grypsami o genitaliach i śmierdzących bąkach wole bardziej abstrakcyjny dowcip w stylu np właśnie Jima w filmie Man on the Moon.Mogę sie zastanowić chwilę a nie-walnął ktoś smroda i jaki to wielki ubaw jak bym poczuł to przez głośniczek.Cudowny gaz rozweselający.

ocenił(a) film na 3
menshikov

No cóż, jest współscenarzystą tego filmu...ja jakoś nigdy za Nim nie przepadałam i mam podobne wrażenie, ale nie dlatego że gra takich a nie innych, bo to aktor a to co pokazuje na scenie to rola, ale sam choćby fakt, że wybiera prawie same takie role, lub choćby b.dużo takich ról...To nie jest aktor na etapie "bierz co Ci dają bo wypadniesz z rynku".

menshikov

Zabić wspomnienia- obejrzyj i mów coś o Sandlerze ;]

użytkownik usunięty
menshikov

A ja w jego filmach widzę coś więcej niż tylko komedie. Nie gra wyrafinowanych ról i myślę, że właśnie o to chodzi. Większość ludzi żywi w sobie pogardę i wyższość nad tymi słabszymi fizycznie i intelektualnie. A on w swoich filmach daje im pocieszenie i nadzieję, że nie mają się czym przejmować, żeby mieli do tego dystans, śmiali się z tego i że wszystko będzie dobrze:) Tak to widzę i za to go lubię.

Ja lubie Sandlera nie gra może jakiś super ambitnych ról ale jest smieszny . Jego filmy mają różny poziom jedne lepsze drugie słabe , ja szczególnie lubie te gdzie Sandler popełnia jakiś błąd życiowy, zdaje sobie sprawę z tego i chce zmienić się. A dla wszystkich co sądzą że on potrafi grać tylko na jedno kopyto to zobaczcie "nie zadzieraj z fryzjerem" , fajny ma tam akcent :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
menshikov

Oceniasz Sandlera po rolach, które dostaje? Jak płytki i biedny musisz być pisząc takie kretyństwa.

ocenił(a) film na 4
menshikov

Ja również. Jak widzę zapowiedź kolejnego filmu z Sandlerem, to myślę sobie znowu :(