Bitwa o Irak

Battle for Haditha
2007
7,2 5,8 tys. ocen
7,2 10 1 5849
6,0 2 krytyków
Bitwa o Irak
powrót do forum filmu Bitwa o Irak

Niech ludzie zobaczą jak wygląda wojna. Nie mówię, że jest to film na faktach, ale zachowanie żołnierzy strzelających do ludzi i liczących sobie punkty za to niech będzie przestrogą. Oczywiście Amerykanie pokazują swoich żołnierzy jako pokrzywdzonych - stracili kolegę, więc trzeba zemścić się na mieszkańcach i powybijać ich ile wlezie... Hura! W końcu chodzi o pokój. :/

matt_crow

taka jest wojna. Nikt nie będzie się zastanawiał co zrobić jak stracił kolege.

ocenił(a) film na 9
songo_is

jak dla mnie to wszystko to co jest pokazane w filmie pokazuje idealnie jaka jest sytuacja w Iraku. Każda ze stron ma swoje argumenty, przekonania i motywy. Po tym filmie można trochę sie zastanawiać nad sensem tego wszystkiego i jak by ten konflikt rozwiązać. Polecam

matt_crow

Chyba zbyt sie wczułeś w film... w ten wiarygodnie namalowany paradokument. Nie nalezy brac zbyt do siebie tego, co grupa specjalistów od obrazu ruchomego wykreowała na ekranie.

Czy, jeśli ja nakręce film, jak podczas II Wojny Światowej Polak gwałci niemkę, to zaczniesz rozpowiadac, że "tak własnie wyglądała II WŚ"?

Przestrogą - jeśli już - to niech bedą fakty historyczne, a nie to co ktoś wykreował w filmie. Bo w filmie mozna wszystko.

ocenił(a) film na 8
matt_crow

Lubię filmy na których giną amerykańscy żołnierze ... (mowa o czasach po II WŚ) ... to takie fajne ...:).Miałem wrażenie , że ta ich akcja byłaby identycznie przeprowadzona przez SS w czasie IIWŚ na terenach okupowanej polski - takie same metody...

ocenił(a) film na 9
sdheadb

lubisz oglądać filmy na których giną amerykańscy żołnierze??? Jak oglądanie czyjejś śmierci można uznać za fajne?

A co do filmu, to odniósł na mnie olbrzymie wrażenia. Po obejrzeniu go nasuwa się tylko myśl jaki ten świat jest dziwny...Poglądy wszystkich stron zostały idealnie ukazane, tak jak to naprawde wygląda, każdy walczy o swoje bez żadnych zachamowań

sdheadb

Lubisz ogladac jak giną ludzie? Nakręcmy więc film komediowy, jak giniesz i pokażmy go twojej matce.

ocenił(a) film na 8
Sony_West

Czy Pan jest jakimś producentem filmowym?

ocenił(a) film na 7
matt_crow

Dlaczego nikt głośno nie powie, że chodzi o rope, a nie o demokracje itp.

ocenił(a) film na 7
matt_crow

nic nie wiem o wojnie - nie byłam i nie przeżyłam, lecz film mi się podobał. podobało mi się przedstawienie psychiki żołnierza.