Podłozyli bąbę. Zginał zołnierz .Kto to zobił?. Zabijemy ich wszytkich! I biegaja po domostwach strzelajac do
ludzi jak do kaczek ! Litości co to ma być?! A po chwili . O jejku co ja zrobiłem i biedny sie popłakał .
Strasznie sie wzruszyłem !
Ciekawie pokazany Irak, a poza tym banalna naiwan naciagana historia i nudy przez wiekszość filmu
sorry!mieszkam teraz w USA i troche zapomniałem ortografi . Te wszytskie ą ę ć ż starszni!
Mam nadzieje że mnie rozumiesz Pozdro!
Z pewnością zaślepień czo kochasz swoją nową ZIELONĄ ojczyznę. Ciekawe tylko jak długa tam zabawisz? Ewakuujesz się do Polski, jak dolar spadnie poniżej 2pln?
A g**wno cię obchodzi co chłopak robi w Stanach. Znasz jego życie, żeby ferować takie osądy? Zazdrościsz mu, czy może tak nienawidzisz i gadzisz tymi którzy robią coś ze swoim losem, a nie siedzą, pierdzą w stołek i pomstują na innych.
Jak najbardziej, bo w k... mnie ze cały świat pozwalana amerykańskim kowbojom prowadzić swoją świętą wojnę po ropę. a jak ktoś walczy z okupantem to się go zamiata pod dywan terrorysty, zamyka mordę i wali kulę w łeb. I wk.. mnie takie Ameryko dupo lizy, które zwiały za kasa z kraju.
jezeli takie filmy pokazujace prawdziwe oblicze wojny w tym jej totalna bezsensownosc moga sie wydawac komus nudne to albo w ludziach brak jakiegokolwiek zrozumienia stanu rzeczy albo inteligencji ...
troche ci ta ameryka wyprala mozgu... ze teraz nie widzisz niuansow i zlozonosci tego calego konfliktu. tu nie ma bialego i czarnego- ze jedni zli a drudzy dobrzy. kazda ze stron ma swoje argumenty i wiare w ...cos innego.
co do zolnierza ktory napierw rozpir... 3 rodziny a potem placze- to wlasnie jest konflikt wewnetrzny- z jednej strony takie sa procedury w wojsku i tak ich szkolili- do zabijania i nie stracenia swoich zolniezy, proste mechanizmy zadza wojskiem. a to ze gosc mial pozniej wyrzuty sumienia to kurna ludzkie jest, co to -zolnierzowi nie mozna juz miec zadnych uczuc?!
Jesteś kretynem czy robisz marna prowokacje ?
Nawet nie masz pojęcia jak zjechana jest psychika żołnierza na wojnie :/
Nie twierdze ze tak nie jest .Chodzi mi o mało przekonywujacy sposob pokaznia tego w tym filmie !Dla mnie bardzo sztucznie. Wlasnie pownini sie skupic na ich psychice .Wyskoczyli z ta finalowa scena jak to dopadły go wyrzuty sumienia . A wczesnie wszyscy zachwywali sie jak banada debili . Jelsi tak wygladaja ci żołnierze to niezle!
Chłopcze w U.S Marine Corps na pierwszej linii ognia służą największe psychole i poparańcy najczęsciej czarni z getta których "na ulicy" jakiś Staff Sergeant zrekrutował. Potem miają takie malutkie pranie mózgu w koszarach i stają sie maszynami...do zabijania.
ale sa osoby bardziej trzezwo myslace i takie co potrafia po pewnym czasie zweryfikowac swoje czyny nawet po takim "praniu mozgu" w koncu wojna nie trwa wiecznie wroca do domu i co beda udawac ze nic sie nie stalo? niektorzy sie zlamia po pewnym czasie a inni beda zyc w klamstwie przez reszte zycia