Bitwa o Irak

Battle for Haditha
2007
7,2 5,8 tys. ocen
7,2 10 1 5849
6,0 2 krytyków
Bitwa o Irak
powrót do forum filmu Bitwa o Irak

Kiedyś, jakiś miesiąc temu leciał bodajże na tvp2 film o Iraku. O ile dobrze pamiętam to o
iraku. Pokazywali walkę i codzienne życie amerykańskich żołnierzy. Był to film fabularny, ale też
w pewnym sensie na faktach. Była grupa żołnierzy. "Jeden z nich był saperem, arogancki, nie
raz nie słuchał dowódcy i zawsze ryzykował życie rozbrajając bomby. Było powiedziane w
jednym dialogu że rozbroił ich ponad 800. Gdy je rozbrajał miał na sobie taki gruby
kombinezon. W jednej scenie dotarli do szpitala, gdzie ewakuowano ludzi, przed nim stał
samochód i on znalazł w jego bagażniku pełno bomb, ściagnął kombinezon i wszedł do
środka szukając kabla. Palił również papierosy i kupywał filmy od jednego z arabskich
chłopców :D Tyle pamiętam, mam nadzieję że ktoś oglądał i poda mi tytuł, bo zacząłem go
oglądać od środka i też nie do końca. Z góry dziękuję ;)

ShinigamiK

Prawdopodobnie jest to film The Hurt Locker

domi8_93

Tak to ten film. Wielkie dzięki ;)

ShinigamiK

Człowieku, nie umiesz korzystać z google? Wystarczyło by sprawdzić program TV. Tragedia.

piotrekkozik

Gdybym wiedział w który dzień to było to bym sprawdził. Napisałem, że miesiąc temu ale to tak tylko orientacyjnie, bo nie pamiętam. Dzięki za komentarz i nie musisz się tak od razu denerwować ;) Bez urazy. Pozdrowienia.