Bitwa o Los Angeles

Battle of Los Angeles
2011
2,7 1,2 tys. ocen
2,7 10 1 1154
Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Bitwa o Los Angeles

1/10

ocenił(a) film na 1

Wytrzymałem 30 i postanowiłem sie upodlić alkoholem by zapomnieć i tym dramacie....

ocenił(a) film na 2
bayer1330

A ja daję mocne 2/10! Za kasztanowowłosą lasię z kataną. Po równo: 1 pkt. za lasię, 1 za katanę ;)
Akurat nie miałem pod ręką alkoholu, żeby się u... poodlić, bo oglądałem to wczoraj w późnych godzinach wieczornych, ale nawet gdybym miał, trzeba by mi było sporo, jakieś 500 ml kropelek przeciwstresowych i gustobójczych.
Włączyłem tv jakieś 20 min. po starcie "filmu" i od razu się domyśliłem, że to kolejna produkcja przesławnego ASYLUM Studios. Za to wytrzymałem aż do końca! A co?
Niestety do tej pory nie wiem czy ta smoko - robalopodobna stwora ze statku matki, jakoś mimowolnie od razu przywodząca mi na myśl bossa Tentacle z gry "Half - Life" (sam nie wiem czemu) była kapitanem tego statku, pilotem, a może maskotką (jak kot Jonesy na Nostromo)?
Albo np. gigantyczną kosmiczną roztoczą, która sama się tam z brudu zalęgła?
Jak ktoś wie, to proszę o odpowiedź, bo mierny intelekt tego nie ogarnia.
Aha, i kto to był ten kolo w stylu T-1000, ten z wirującą kulą do przepalania stropów i wojaków w brzuchu, bo nie oglądałem od początku, a nie sądzę, żebym dał radę drugi raz.

ocenił(a) film na 1
rebelmale_2

Jestem

ocenił(a) film na 2
bayer1330

No to, zdrówko! Ja teraz się browarem leczę i szukam po forach odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Swoją drogą Asylum ciągnie ostro poprzeczkę. Ciekawe na czym oni zarabiają? Na reklamach w TV Puls? A może piorą brudne dolce?

ocenił(a) film na 1
bayer1330

Szkoda, że nie ma skali ujemnej. 1 to stanowczo za dużo. Dawno nie widziałam takiej żenady...

ocenił(a) film na 2
black_eye

Trzeba więcej Asylum oglądać ;)

ocenił(a) film na 1
rebelmale_2

Podejrzewam, że to niezbędne dla mojego prawidłowego rozwoju :)

ocenił(a) film na 2
black_eye

Wiesz... Asylum jest Asylum, jak sama nazwa wskazuje - będziemy ich przebojowe produkcje dalej oglądać, to prędzej czy później wszyscy tam wylądujemy ;)

ocenił(a) film na 1
bayer1330

Kurcze, film beznadziejny, ale waham się ciągle i chyba jednak dwójeczkę dam: a) bo widziałem jeszcze gorsze ścierwa (naprawdę! i wcale nie jestem z tego dumny), b) bo fajne plenery były w pierwszej połowie. Aha, przy browarkach oglądałem, może to tę "2" usprawiedliwia. :)

ocenił(a) film na 1
Polgard

chcesz dać 2????? A tak na marginesie bez browarków byś nie dał rady do końca wysiedzieć... : D

ocenił(a) film na 1
bayer1330

Zapewne :) Ale 2 zostawiam, to jest wystarczająco zła ocena ;)

ocenił(a) film na 1
Polgard

Ale nie ma niczego gorszego już ....

Polgard

Tak z ciekawości co widziałeś gorszego?

ocenił(a) film na 1
Katharsisss

W sumie nie szastam jedynkami, bo uważam, że aby dostać taką ocenę w filmie musi nie być kompletnie NIC - do tej pory tego zaszczytu dostąpiły u mnie trzy tytuły "Triassic Attack", "Hostel II" i nasza rodzima "Szamanka" - ale... po ponownym przemyśleniu sprawy dochodzę do wniosku, że ten film jednak jak najbardziej zasługuje, aby dołączyć do tego grona. Zmieniam. :)

Zastanawiam się zresztą czy w kilku innych przypadkach też nie byłem zbyt hojny z dwójkami doszukując się czegokolwiek, tam, gdzie nie było niczego.

Polgard

A widziałeś może coś takiego jak Birdemic? Jeśli nie to polecam zobaczyć obie części tego albo przynajmniej recenzje lub zwiastun

ocenił(a) film na 1
Katharsisss

Nie widziałem. Ale ja naprawdę nie jestem masochistą ;) i z założenia nie oglądam Z-klasowych tanioch, czasem tylko coś przypadkiem się trafi (pewnie m.in. stąd tak mało u mnie niskich ocen). Jednak może z tym spróbuję - czasem warto zobaczyć jakiś totalny badziew, żeby docenić filmy przynajmniej średnie, a tutaj jak rozumiem jest naprawdę ostro? ;)

Polgard

jest tragicznie
jak by co tu tu masz całkiem przyjemną recenzje
http://www.youtube.com/watch?v=YLXFP1BjOHc