PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605932}

Bitwa o Los Angeles

Battle of Los Angeles
2011
2,7 1,2 tys. ocen
2,7 10 1 1155
Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Bitwa o Los Angeles

Nie ! . Kolejna Podróba .

użytkownik usunięty

Fani prawdziwej Bitwy O Los Angeles . Pokarzmy im gdzie jest ich miejsce .

Chwalisz się? Czy się żalisz?

Kono

kono a ty co?

The_Fallen

Film wychodzi tylko na platformę DVD, więc nie będzie to jakiś hit.

Kono

Na temat tego filmu lepiej się nie wypowiadać. Przez cały seans widnieje napis "SYF".

Oby to studio wreszcie szlag trafił bo ich "mockbustery" sprawiają że chce się powiesić.

ocenił(a) film na 1

Ja po prostu myślę, że skoro tworzą takie produkcje, to mamy do czynienia z Biblią Pauperum, a więc te filmy oglądają ludzie o bardzo niskim guście, wymaganiach itp. Zadziwia mnie tylko, skąd to studio ma chociażby te "grosze" na realizację takich "hitów". Ale skoro ma, niech ma też i swoich odbiorców... Ja przypadkiem trafiając na ten temat, dodałem swoje trzy grosze, ale ten film pozostanie mi obcy jak i kosmici zapewne. "Bitwę" kinową z kolei obejrzę z prawdziwą przyjemnością, bowiem czekam na ten film już długo!! Mogę się też uznać za "fana prawdziwej bitwy", ale "pokażmy" powinno pisać się przez "ż"... Ewentualnie możemy kogoś "pokarać" za ten film, wtedy ma to znaczenie:)

ocenił(a) film na 2
totenhorn

Mam jeszcze trochę wiary w ludzkość i myślę że nawet ktoś o bardzo niskim guście nie może brać tych filmów na poważnie. Chociaż, kto wie.
Niemniej jednak Asylum zarabia na swoje z dwóch źródeł; ludzi którzy wypożyczą/kupią ich film myśląc że jest to hit który dopiero wszedł do kin (właśnie dlatego okładki i tytuły są łudząco podobne) i ludzi którzy obejrzą film z samej ciekawości zobaczenia jak zły może być.

miszatujest

Czytaj: Amerykanie. Wiem brzmi to kretyńsko bo nie wszyscy w USA są debilami ale jednak samo istnienie takiego studia jak Asylum niestety to potwierdza.

ocenił(a) film na 2
crazy_race

Oj nie tylko amerykanie przynoszą Asylum profity. W końcu ich filmy można spotkać w polskich kioskach na stoiskach "Film za 10zł", czy coś takiego. I niektórzy naprawdę się na to nacinają bo nie trudno pomylić np. "Death Race" z "Death Racer" albo chociaż założyć że film reprezentuje podobny poziom produkcji.
Co do drugiej grupy, to fani klasy B. Wiedzą na co się piszą a film jest tylko pretekstem do dowcipów.

miszatujest

Trzeba być ostro rozstrzepanym by pomyśleć że czasopismo z filmem który dopiero co miał premierę w kinach nie jest podejrzane albo zobaczywszy film w wypożyczalni wiedząc że wciąż jest w kinach dać się naciągnąć.

ocenił(a) film na 2
crazy_race

No co zrobić. Niektórzy nie patrzą co kupują. Może kombinują że to właściciel kiosku prowadzi lewy interes produkując lewe etykiety na DVD i wkładając do opakowań piraty.
A swoją drogą to znałem jedną wypożyczalnie której właściciel wypożyczał piraty spod lady. A że był w interesie dwadzieścia lat i znał wszystkich, policja patrzała przez palce.

miszatujest

Piję tylko Coca Colę, jem chamburgery i pizze, moja dziewoja ma na imię Basia, bawie się z nią w internecie, wierzę w obietnice rządu, bo w końcu musi być lepiej i uważam że filmy z Asylum są zajefajne! Oto dzisiejszy obraz kinomaniaka;)

PabloPicasso

Umarłem w butach....

ocenił(a) film na 2
PabloPicasso

Czyli obraz wszystkich na absolutnie filmwebie? )

miszatujest

To był cios poniżej pasa

ocenił(a) film na 2
crazy_race

?
W swoim pytaniu użyłem sarkazmu. Wiem że Pablo uogólniał (choć, niestety wiem też że taka kategoria ludzi istnieje).

miszatujest

Po prostu ta wytwornia zeruje na naiwnych. Ja sie kiedys tez kilka razy nacielam czytalam recenzje np Doomsday a obejrzalam cos jak Doomsday 2012 i zastanawialam sie dlaczego ten film kiepski i wogole inny niz w opisie? Tak samo bylo z War of the worlds 2 dopiero pozniej po przesurfowaniu netu dowiedzialam sie ze jest cos takiego jak wytwornia Asylum ktora produkuje kicze a okladki i tytuly filmow przypominaja zapowiadane hity dlatego teraz zanim obejrze jakis film to spr rezysera i obsade aby znowu nie pomylic sie i nie obejrzec badziewia. Mam ten film chce go tylko zobaczyc zeby sie posmiac z ich produkcji. Pozdrawiam Fanow Wytworni Asylum:):):):) (o ile tacy istnieja lol)

ocenił(a) film na 2
Darkcassandra

Jeden mój znajomy też się naciął, tyle że w wypożyczalni. A inny ściągnął Transmorphers zamiast Transformers. Ja co jaki czas oglądam sobie ich filmy żeby, jak wspominasz, nabijać się z nich. Poza tym są kontynuują długą tradycją podpisywania niskobudżetowych produkcji pod produkcje z większymi środkami np. "Rocketship XM" idący ręka w rękę z "Kierunek Księżyc" (1950) albo film "Kobieta - Pszczoła" (1959) korzystający z popularności "Muchy" (1958)

użytkownik usunięty
Darkcassandra

Ja włączyłem sobie ten film w nadziei, że będzie to słynne Battle: L.A., a tu taka niespodzianka :P W życiu nie widziałem gorszego filmu, nawet wspomniany Doomsday 2012 :) Nie warto sięgać po ten film, zdecydowanie.