PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27181
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Ocena 2,9 sugeruje, że film jest fatalny, ale moim zdaniem ocena jest nieco za niska:) fakt, efekty są fatalne, wręcz żenujące, no ale pod kątem fabularnym tragedii nie ma:) ogólnie rzecz biorąc niejednokrotnie widziałem gorsze filmy, także wg mnie ocena 5 jest jak najbardziej adekwatna:)
Ale podkreślam jeszcze raz twórcom za te efekty należy się karny penis, i to jeszcze z dupy do ryja. Mamy tylu uzdolnionych grafików, dlaczego nie współpracowali chociażby z Tomkiem Bagińskim, tylko spłodzili takie coś? Podejrzewam, że graficznie miało być coś pomiędzy Spartakusem a 300, no ale wyszła z tego sraka.

adasko_bartosiak

Dokładnie, podpisuję się pod tym rękami i nogami. Ocena bardzo zaniżona, dla mnie 5/10 również. Co do efektów - szkoda słów...

ocenił(a) film na 7
adasko_bartosiak

Ja oczywiście się zgadzam. 2 oczka w górę tylko dlatego że gra tam jeden z moich ulubionych aktorów- mam do niego sentyment po "Amadeuszu".

ocenił(a) film na 2
adasko_bartosiak

adasko_bartosiak, gdyby była opcja "lubię to" pobiłbyś rekordy ;p

ocenił(a) film na 2
adasko_bartosiak

Powiem tylko jedno, przeczytajcie sobie chociażby notkę o tej bitwie na Wikipedii. Ja wiem, to jest film, nie musi w 100% być zgodnym z historią, no ale coś wspólnego z nią mógłby mieć.

Zresztą za zignorowanie totalne Polaków przede wszystkim ten film jest taką toaletą, za brak nakreślenia jakiejkolwiek sytuacji politycznej w Europie. Czyli w sumie ogólnie za żenującą niezgodność z faktami, to zdecydowanie ten film jest żenujący, dziwię się jak jakikolwiek Polak chciał mieć z nim do czynienia.