Uważam że film zrobiony pod publikę ze stanów. Nikt z oglądających nie miał wrażenia że lecą na łatwiznę? Że randomowy ziomek np: staje na skale jak ludzie są porozrzucani po wybuchu zioma ala diabeł i składa ręce w trójkąt i walić ludzi którzy są pod gruzami? Nagle każdy tak robi bo co niby? Jakiś wcześniej wyjaśniony znak że to moc daje że to mannę zrzuci? Nie ogarniam. Takie Rzeczy mnie irytują czyli zachowania ludzi gdzie normalnie olał byś to. Może jak w braveheart wallace by tak zrobił to jeszcze, ale to? Nie czaje.
Ja jestem może mocniej wymagający od kina. I uważam że nie powinno się z oglądającego robić głupka. Black Adam miał wspaniałe motywy zemsty. Ale spłaszczyli jego nerw.. Szybko przeszedł na stronę dobra. Zero rozkmin. On naprawdę był psychologicznie zmiażdżonym typem miał wewnętrzne rozterki. Wkurzał się nie ustanie i był mega wyniosły i silny prawie jak superman tego typa z dziobem to by naprawdę na hita ściągnął. Tu się męczył 3/4 filmu bo kij wi czemu. Ale diaboł przebił go rurką od odkurzacza. Ehhhh.
Walka w podwodnym wiezieniu też ziom wskoczył do wody gdzie dna z dołu zapewne nie było widać i stwierdził że powie Shazam ku*** 1,5 km pod wodą. Hyh. No takie głupoty mnie męczą. Pisze bo lubię filmweb a radacy coś skrobną. Taka moja opinia że film scenariuszowo słaby. Efekty fajne. Grymasy na twarzy dweyna spoko. Ale cała reszta krucho. Albo o Diabły z piekła są rozpiżdżane prze ziomków chyba golymi rękami. Czy ktoś widział Darksiders? Albo co to jest demon?
No naprawdę jak byś walił w Marzannę która się tli. Nic bywajcie rodacy! :)