PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107590}

Bliżej

Closer
2004
7,2 106 tys. ocen
7,2 10 1 106005
7,0 55 krytyków
Bliżej
powrót do forum filmu Bliżej

Świetny!!

ocenił(a) film na 10

Film naprawdę genialny. Ciekawe zwroty akcji, świetnie zagrane role(zwłaszcza Portman i Owen). Ciekawa historia....Trafny również był pomysł z pokazaniem historii wielotorowo....W tym przypadku retrospekcje wypadły bardzo dobrze:) Polecam film, bo naprawdę warto go zobaczyć. Opowiada o miłości w sposób trochę inny niż dotychczas to widziałem w kinie....

ocenił(a) film na 10
Kristofer

A co wy sądzicie o tym filmie??Zapraszam do komentowania:] jedyny minus tego filmu to za mało muzyki. Ale na to można przymknąć oko;)

ocenił(a) film na 6
Kristofer

Nakręcony może i umiejętnie, ale cała historia się nie broni. Momentami nieuzasadniony rozwój wypadków, taka sobie gra Jude'a i Julii i za dużo gadania o miłości (lub jej braku), za mało samej miłości (lub jej braku).

ocenił(a) film na 10
diablooo

To właśnie odróżnie ten film od innych. Niby mówią o tej miłości a jakoś za bardzo jej nie widać. Jednak są tez elementy śmieszne. Motyw z czatem mnie rozwalił :):):)

ocenił(a) film na 6
Kristofer

No tak, chat to jedna z lepszych scen. Tak jak np. ta w klubie nocnym. Dlatego dałem aż 6/10 :)

ocenił(a) film na 10
diablooo

Film jest bardzo oryginalny i wnosi do kina powiew świeżości i coś zupełnie innego. Dlatego tez warto go zobaczyć:]

użytkownik usunięty
Kristofer

Absolutnie mi nie podszedl ten film, czulem sie - ogladajac go - cholernie obco... absolutnie nie podobala mi sie rola Julii, plusy to Owen, motyw z chatem, i chyba tyle... jak dla mnie to 3/10

ocenił(a) film na 10

Ja doszedłem do wniosku, że na starość talnet Julii coraz bardziej się obniżył....Za to nowa krew aktorstwa(Portman, Owen)pokazali na co ich stać i zagrali swe role świetnie:)

użytkownik usunięty
Kristofer

Ależ to jest właśnie cały pomysł! Tu ta "zwykła miłość" nie jest pokazana (najwyżej wymieniona jako czas któy upłynął) - bo pokazane są TYLKO przełomy, punkty zwrotne. Dlatego jest tak bardzo skondesnowany.

Kristofer

Genialny -fakt. Od wczoraj myślę tylko o tym filmie. Zamiast się uczyć do egzaminów. :-P

Davus

Choć fakt -Julka Roberts była przeciętna. To jedyny minus, jaki przychodzi mi do głowy. :-)

Davus

film rewelacyjny...wlasnie wrocilem z seansu i jestem pod wielkim wrazeniem. Świetnie opowiedziana historia, inna od spotykanych w kinie....i to co najwazniejsze, czyli aktorstwo. Bardzo dobry Jude Law, rownie dobra Roberts- ale ta dwojka calkowicie ustepuje Portman i Owenowi...szczegolnie temu drugiemu. W kazdej scenie Clive bije reszte na leb, na szyje. Po tym filmie goscia uwielbiam!! Jak nie dostanie za ta role oscara, to cos jest nie tak...

ocenił(a) film na 7
error

zgadzam się, że historia jest świetnie opowiedziana, ale jest to nudna historia:( dobrze zrobiony film, ma kilka świetnych scen (np. chat:D), ale ogólnuie rzecz biorąc nie jest to nic nadzwyczajnego - dobre role lawa i portman, bardzo dobra owena, ale roberts już cienko:( mimo to 7/10 daję

ocenił(a) film na 8
Kristofer

film jest brutalnie prawdziwy...nie schodzi mi z myśli.Roberts i Law blado wypadają przy owenie i portman,ale ich bohaterowie są tacy wlasie mydlani,wydaje mi się,że taki był zamysł,żeby to zwykli ludzi byli bardziej wyraziści.Gorąco polecam.

maggie_fraser_rowe

ja właśnie zobaczyłem ten film...i moim zdaniem był taki sobie....napewno nie zasłużył na oskara ten film ani żaden aktor w nim grający...tym bardziej aktorka...świetna była ta piosenka na początku i na końcu...:D i świetna była scena z czatem....i tylko to....niestety

ocenił(a) film na 10
letep_2

Dla mnei to zasłużyli na Oscara Owen i Portman!! Owenowi się możliwe, że lepiej grało bo grał ta samą postać w teatralnej wersji tej sztuki:)

ocenił(a) film na 8
Kristofer

Clive Owew w sztuce grał role lalusiowatego i mdławego Dana :) trudno mi go sobie wyobrazić w tej roli ale jednak ;)

użytkownik usunięty
Kristofer

właśnie obejrzałam... i myśle, myśle i myśle... i nie wiem czy tak naprawde wszystko co powinno do mnie dotarło... ale dawno już nie czułam sie tak dziwnie i obco po obejrzeniu filmu...

ocenił(a) film na 10
Kristofer

Jak dla mnie bardzo dobry film. Po zakończeniu jego oglądania jeszcze kilka minut siedziałam w bezruchu, a przez głowę przelatywały miliony myśli, a może żadna? Pięknie, a jednocześnie ostro i dosadnie ukazane, że miłość, to nie seks ani słowo "kocham Cię". A więc czy miłość istnieje? Naprawdę mocny i głęboki film. Polecam :-)