PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107590}

Bliżej

Closer
2004
7,2 106 tys. ocen
7,2 10 1 106007
7,0 55 krytyków
Bliżej
powrót do forum filmu Bliżej

Mnie osobiście film wynudził, obejrzałem do końca tylko dla tego że usłyszałem od swojej dziewczyny (która ten film uważa za wspaniały) że na początku może być nudny, ale potem się rozkręca.... Czekałem, czekałem... dotarłem do napisów końcowych a tu nic się nie rozkręciło... Prosty film o chorych uczuciach... jak dla mnie zdecydowana porażka twórcy Absolwenta... stac go było z pewnością na dużo lepszy film

LUKA1985

to gratuluję wytrwałości, ja z kumplem dotarłem do miejsca, w którym zauwązyliśmy, że to jest dopiero połowa fabuły i... poddaliśmy sie. Ten film to tortura nawet nie ze względu na ogólną nude jaką serwuje. Tematyka i sposób przedstawienia historii związków (w których chyba wszystkie wariacje między bohaterami zostały wyczerpane, no moze poza układami homo) odbiega od mojego poglądu na uczucia. Baa, żeby to był film o uczuciach, a tu raczej czwórka ludzi, która idze za głosem natury i dupczy sie w każdej wolnej chwili. Jeszcze oprawione jest to pięknie jako "problemy miłosne". Ktoś tu ma poważne problemy, ale z prąciem i szukaniem dla niego miejsca. Nie polecam i nawet za dużo sie rozpisałem jak na takie WIELKIE g. jak TEN FILM.