PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107590}

Bliżej

Closer
2004
7,2 106 tys. ocen
7,2 10 1 106005
7,0 55 krytyków
Bliżej
powrót do forum filmu Bliżej

kto kochał:):):)??

ocenił(a) film na 10

Film trzeba obejrzec. Koniecznie. Jest on inny od filmów, które miałam okazję do teraz obejrzec, i tych lepszych i gorszych. Przede wszystkim trzeba się skupic, oglądając go, ponieważ można pogubic się w tych "skokach" czasowych. Wydaję mi się jednak, że wychodzi mu to na plus, takie elementy zaskoczenia. Postaci wydające się trochę schematyczne i posiadające tylko jedną cechę przypisującą je do danej kategorii także podczas filmu pokazują jacy są lub jacy się stali. No i oczywiście ta obsesyjna chęc bycia z kimś... Sama nie wiem już, czy ktoś kochał na prawdę??? Bo słowa kocham cię w tym filmie nie może nam zapewnic miłości, to pewne:).... Ja bym stawiała na Alice, bo Dan zdradzał Alice, a wrócił do niej dlatego, że Anna go zdadziła; Anna robiła wszystko jakby z jakiegoś poczucia winy, czy coś takiego; Larry wydawał się byc trochę szalony na punkcie odzyskania Anny...... A wy jak sądzicie??????

sHe_3

tez mi sie wydaje ze jezeli wogole ktos to alice a film bardzo dobry i rzeczywiscie nietypowy

ocenił(a) film na 9
sHe_3

Ale przygladając sie blizej Alice to zauwazymy ze nie była tym za kogo sie podała,okłamała innych wzorując sie i jednoczesnie kradnąc imie jakiejs zmarłej dziewczynie.Cały czas nie była sobą udawała kogos kim nie była,w momencie gdy sie powiedziała swoje prawdziwe imię była striptizerką, więc ciezko tu tez mówic o miłosci.To była Prawdziwa Jane.Jednakze ona jako jedyna z nich wszystkich nie posługiwała sie perfidną grą.Podsumowując dramat 4 osób zatraconych w samych sobie.