PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657891}
6,9 90 tys. ocen
6,9 10 1 90288
7,1 59 krytyków
Blue Jasmine
powrót do forum filmu Blue Jasmine

bo wyszłam w połowie seansu, w sumie pierwszy raz się to zdarzyło.
Film przereklamowany, ale ciekawa jestem jak ta nudna historia się zakończyła :D

ocenił(a) film na 10
mrrau1

nie da sie powiedziec jak ten film się skończył ... musisz obejrzec jeszcze raz żeby zrozumiec ...

ocenił(a) film na 4
kubagroszek

tak, och muszę go zrozumieć, bo oceniłam go na 1 kiedy ty oceniłeś go na 10. Chce znać zakończenie i wiem o co w tym filmie chodziło. nie wymagam od Ciebie liczenia całek.

ocenił(a) film na 3
mrrau1

Film się kończy tak, że okazuje się, że to główna bohaterka nadała swojego męża FBI po tym jak się dowiedziała, że ją zdradzał, jej siostra wraca do mechanika, a Jasmine w ostatniej scenie siedzi na ławce w parku i znów mówi sama do siebie.
Może jestem za głupia na takie filmy, ale dla mnie był beznadziejny. Treść można by opowiedzieć w jednym zdaniu: "Niezrównoważona emocjonalnie materialistka traci pieniądze i się załamuje."

ocenił(a) film na 4
martap94

dzięki! W końcu ktoś zrozumiał sformułowanie 'jak się kończy film' :D

ocenił(a) film na 8
mrrau1

Skoro oceniłaś film po po obejrzeniu tylko połowy, to nie rozumiem, dlaczego pytasz się o zakończenie. Jeśli już zdarzy mi się tak nisko ocenić film, którego nie widziałam w całości to mało mnie obchodzi zakończenie skoro był taki beznadziejny.
A GDZIE SPOILER tu również pytanie do martap94 ??

ocenił(a) film na 4
sylbow

no szczerze to zostało ponad 30 minut, film usypiał, a moja ciekawość nie zna granic więc mogę być ciekawa jak się to coś skończyło. W Allen powinien przejść na emeryturę, bo początki miał dobre, a ostatnie filmy tylko zaniżają mu ogólną ocenę.

ocenił(a) film na 8
mrrau1

Warto najpierw obejrzeć "Tramwaj zwany pożądaniem" (1951r.) z Vivien Leigh i wszystko będzie jasne :-)