7,3 88 tys. ocen
7,3 10 1 88095
7,6 41 krytyków
Blue Valentine
powrót do forum filmu Blue Valentine

Zabolało...

ocenił(a) film na 9

Mnie osobiście film bardzo poruszył. Miałam cały czas nadzieję, że ten związek da się uratować. Że on - duży dzieciak, facet który nie myślał o rodzinie, tak bardzo kochający córkę, da radę "zarazić" swą miłością i wizją. Że te "wspomnienia" słodkiego szaleństwa, radości i beztroski dadzą moc na przyszłość. Scena w której Dean opowiada, że jemu wystarczy być zwykłym malarzem, bo najważniejsza jest rodzina jest bardzo wzruszająca. Przez większość filmu, uśmiechałam się do Deana i Cindy, dwoje zagubionych ludzi, którzy odnaleźli prawdziwą miłość. Bardzo wierzyłam, że dadzą radę, że miłość jest w stanie przezwyciężyć wszystko... Zakończenie, bardzo prawdziwe - niestety. Utwierdził mnie ten film w przekonaniu że nie ma miłości na całe życie... A tak chciałam, żeby było inaczej...

ocenił(a) film na 9
MonikaDee

Zgadzam się z Tobą w 100%. Miałam nadzieję, że będą razem, chociażby ze względu na Frankie. Niestety film pokazuje bolesną prawdę, że każde uczucie się kiedyś wypali. Jednak film i tak baaaardzo mi się podobał :)

ocenił(a) film na 6
MonikaDee

"Bardzo wierzyłam, że dadzą radę, że miłość jest w stanie przezwyciężyć wszystko" - milosc jest w stanie przezwyciezyc wszystko!
"nie ma miłości na całe życie" nie zgadzam sie!

"Miałam cały czas nadzieję, że ten związek da się uratować. Że on - duży dzieciak, facet który nie myślał o rodzinie, tak bardzo kochający córkę, da radę "zarazić" swą miłością i wizją" - nie dał rady. Porwal sie z motyka na slonce. A co gorsza, chyba nie zdawal sobie ztego sprawy