7,3 88 tys. ocen
7,3 10 1 88095
7,6 41 krytyków
Blue Valentine
powrót do forum filmu Blue Valentine

W film filmie chodziło głownie o emocje bohaterów i oboje i Michelle i Ryan zagrali fenomenalnie, ale wydaje mi się, że reżyserowi zdecydowanie zabrakło zakończenia, bo oglądam i nagle... what the *(&& is that?! Taka była moja reakcja.

ocenił(a) film na 9

mogłabyś zradzic, gdzie udało Ci się upolowac ten film?? ja od jakiegoś czasu szukam go w sieci, ale bez rezulatów..a w Polsce raczej się nie doczekamy..chyba, że na dvd za pół roku ;/
z góry wielkie dzięki za pomoc :)

użytkownik usunięty
martyna_opala

hm... dla chcącego nic trudnego, film już krąży to tu to tam, a ja zobaczyłam go za granicą

ocenił(a) film na 8

już sam początek zdradza zakończenie - klasyczna klamra. cały film uzasadnia takie a nie inne zxakończenie. nie wiem czego się spodziewałaś...

użytkownik usunięty
francislionel

nie chodzi o to, że się tego nie spodziewałam to po prostu było jakoś źle dla mnie zrobione, reszta świetna, ale zakończenie - do bani

ocenił(a) film na 8

a mi się podobało

ocenił(a) film na 7
francislionel

Film mnie nie powalił na kolana.

dokładnie tak. Czegoś zabrakło w zakończeniu. SPOILER jak mogla pozwolić na to by odszedł?Zaopiekował się obcym dzieckiem,chciał by byli rodzina... a ona... przecież każdy popełnia błędy,można to naprawić.
Po prostu tego nie rozumiem. Spieprzyli zakończenie.KONIEC SPOILERA.

tez tak mam, czegos zabraklo w zakonczeniu

użytkownik usunięty
kama555

Moim zdaniem nie można jednoznacznie powiedzieć, że Cin i Dean rozstali się. Zakończenie jest otwarte, dokładnie nie wiemy czy zostali razem czy jednak nie. Cin powiedziała, że potrzebuje przestrzeni, chciała na spokojnie pomyśleć o tym wszystkim. On wyszedł, dał jej to, czego chciała. Myślę, że oboje potrzebowali trochę czasu, żeby to sobie wszystko poukładać, może trochę odpocząć od siebie. Ja tak to odbieram. Mogli przecież naprawić swój związek, zacząć od nowa.

użytkownik usunięty

Myślę, że wiedzieli co robią, dając nam takie zakończenie. Każdy sam dopowiada sobie jak dalej pociągnęła się ich historia.

Z ust, ze tak powiem, wyjelas mi to Romantyczko (o: Kazdy kto kiedykolwiek "bawil sie" w powazny zwiazek wie o jego wzlotach i upadkach. Mysle, ze tych dwoje ma jeszcze przed soba szanse. Anyway: dobry filmm ze swietnymi kreacjami. Nawet dziewczynka grajaca Frankie byla swietna (o: Do tego dowcip o pedofilu i chlopcu. Super.