PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144156
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

Bardzo dobrze się go ogląda. Fabuła jest dobra, ale najważniejszą częścią są sympatyczni bohaterowie. Od czasu do
czasu pojawia się odrobina patosu, ale bez tego film byłby bez sensu i nie zostawiałby żadnego wrażenia. Daję 8, bo to
nie jest jakieś dzieło stulecia, ale poleciłbym każdemu, kto chce obejrzeć fajny film.

bartuzi

Film mi się bardzo podobał ogółem, jestem w stanie przymknąć oko na tę odrobinę patosu, ale jedna rzecz mi trochę zepsuła ogólne wrażenie. SPOJLER SPOJLER SPOJLER SPOJLER Cały film się cieszyłam, że nie ma takiego głupiego budowania napięcia typu - policjanci wezwali posiłki a te się nie wiadomo dlaczego nie pojawiają i nie pojawiają. No i taki właśnie numer scenarzysta postanowił nam wyciąć na sam koniec. Tak jak w starych filmach policyjnych z lat 80tych. Przez cały film posiłki od razu się pojawiają, nawet jak "nowa" nie znała adresu, to policjanci zaraz tam sie zjawili. A tu wielka strzelanina na całe miasto i przez co najmniej pół godziny nikogo nie ma (jeszcze ten brak zasięgu, aż się uśmiechnęłam pod nosem...). No, chyba że to było jakoś ustawione przez FBI, ale sądzę, że policja i tak przyjechała. Zawsze trzeba na coś przymknąć oko, ale to mnie potwornie zirytowało.

ocenił(a) film na 10
bartuzi

Film świetny !

ocenił(a) film na 8
bartuzi

Bardzo dobry film o pracy policji. Niektóre sceny nudne, kilka trzymających w napięciu i czasem nieprzyjemnych. Myślę, że w pewnym sensie realia tego zawodu. Rozczarowujace zakończenie, ale tkliwe. Mogłabym polecić.