PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144164
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

Więc, jak mniemam większości widzów film się podoba, dlatego chce postawić dobre argumenty na
moją ocenę, żebyście mnie nie zjedli.

1. Film jest schematyczny i przewidywalny, nie mniej jednak trzeba mieć pojęcie o kinematografii
trochę i obejrzeć pierdyl**rd filmów tak jak ja, żeby to zauważyć.

2. Absurdalne zmartwychwstanie jednego z owych panów (CHYBA!!!) - bo przecież w przypadku tej
krwistej szlamy na ustach mamy krwotok wewnętrzny albo zewnętrzny, prawda? No a w owym
przypadku on tam trochę leżał to... hmm .... dobra załóżmy że cud się zdarzył i przeżył. Ale potem dwa
dni później na pogrzebie był? (zakładamy że do 7 dni go pochowali).... no nie bardzo.

3. 3/4 filmu... goście jeżdżą i pierd*lą głupoty - ok. Jeśli oglądaliście po angielsku tak jak ja to mogło
wam się rzucić w oczy nadmierne używanie wulgaryzmów i słów "dude, bro, partner" - wnioskuję, że
po obejrzeniu wielu filmów i przeczytaniu WIEEELU artykułów, że ilość owego słownictwa jest mocno
przesadzona, jeśli chodzi o prawdziwych policjantów LAPD - no chyba, że Ci dwaj to jakieś
odosobnione jednostki, wtedy ok.

4.Reżyser trochę nam słabo przedstawił oryginalność postaci, przez co śmierć jednego z nich nie
wydała mi się jakimś wielkim szokiem.

5. Retrospekcja na końcu wydaje mi się trochę zbędna, ale nie jest to twardy argument tylko bardziej
subiektywne spostrzeżenie.

6.Wielcy źli Latynosi - BYŁO!!! Wiele razy było, mógł to chociaż przedstawić twórca w jakiś
oryginalny sposób... eh.

7.Do kamery też się doczepię... tu nie chodzi o alternatywę, tylko o niższy koszt produkcji i większe
zyski :) Poczytajcie o budżecie owej produkcji, sama kamerka "z rąsi" nie drażnij mnie, wiec spoko.

Ogólnie jak dla mnie, osoby która widziała i analizowała wiele, to kiepski film. Jednak nie sposób dać
mu notę poniżej 5 w skali światowej, bo tragedii nie ma. Podobało mi się parę elementów, jednak tak
jak wyżej piszę dla mnie kiepski, ale i tak ukłon w stronę twórców - zawsze szanuje czyiś wysiłek :))
Pozdrawiam.