PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144164
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

Rezczywiście scena głównej strzelaniny, gdy chłopcy wpadają w zasadzkę robi z widza durnia, skoro po takiej sieczce wychodzą z dziurą w dłoni. Ja sama zastanawialam się jeszcze dlaczego nie wzięli kałachów albo samochodu tych bandytów, mieli do tego milion okazji, a woleli iść jakąś wątpliwą alejką zdając sobie sprawę, że są w samym środku obławy.
Poza tym same plusy właściwie, mimo, że nie przepadam za aktorką Kendrick.
No i świetna muzyka.

ocenił(a) film na 9
Whiskerss

Ta scena zrobiłaBY gdyby ci pseudo gangsterzy strzelali po 3-4 serie. Strzelając FULL-AUTO nie wyszkolony strzelec nie jest w stanie trafić w ruchomy cel. Natomiast pomyśl czy gdyby wzięli te kałachy i biegali rozpierdzielając 10 gangsterów jak w jakiejś grze czy ten film byłby lepszy czy gorszy ?? :D

ocenił(a) film na 10
DeadHawk

faktycznie gdy odladalem film pierwszy raz strasznie mnie uwieralo ze mineli to auto i nie odjechali nim, strzelajac w trybie ciaglym nie ma znaczenia czy strzelec jest wyszkolony czy nie, nie ma szans trafic biegnacego czlowieka ( chyba ze pierwsza kula) oczywiscie AKMSem, bo nowsza konstrukcja z nowszym pociskiem ( czyt. mniejszym, bo to teraz taka tendencja do redukowania kalibru) moze moze, trzeba by sprobowac, ale to ze przelecieli przez ten holl bez kuli w plecach nie jest nierealne, w sieci jest mnostwo filmikow z interwencji policyjnych gdzie policja vs bandyta strzelali do siebie niezadko nawzajem prawie z przylozenia i chybiali, taka to zeczywistosc jesli nie jestes gromowcem deltowcem sealowce czy innym mistrzem tego rzemiosla to jakl przychodzi do prawdziwej strzelaniny do dupa drzy, (nawet na strzelnicy !)

ocenił(a) film na 9
assuan

A wystarczy jeszcze spojrzeć jak oni trzymali te kałachy totalnie źle gorzej już chyba tylko 1 ręką xD

Whiskerss

Mnie również zdenerwował fakt, że wychodząc z mieszkania zastrzelili gościa z kałachem,ale by już go podnieść to nie pomyśleli, później samochód za murem, zamiast nim uciec, a ostatni samochód to mógł go przeciez do niego zabrac i odjechac...

milunirafcio

Ale DeadHawk zadał mi db pytanie ;)

Whiskerss

Nie twierdze, ze film byl by lepszy gdyby wszystko skonczylo sie happy endem, i tez nie mam na mysli ze biorac kalach rozwalaja wszystkich i wracaja cali i zdrowi samochodem gangsterow.
Widział bym to tak:
Wychodząc z tego miezskania bierze kałacha tego zabitego,(ogień osłonwy) brak naboji wyrzuca go, za murem wsiadaja do tego samochodu lecz samochod gangu zajezdza im droge rozstrzeliwuje samochod, i zakonczenie takie jak normalne ;)

ocenił(a) film na 8