PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144164
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

Waszym zdaniem warto isc na ten film do kina ?

ocenił(a) film na 9
kamiloxis

Wlasnie skonczylem ogladac. Nie wahalbym sie ani chwili, zeby pojsc do kina.

kamiloxis

zdecydowanie! bardzo dobry film

ocenił(a) film na 8
kamiloxis

warto warto ;p ja zaluje ze ogladalem na pc a nie w kinie ;<

ocenił(a) film na 6
kamiloxis

Ja nie polecam, szczerze mówiąc nie wiem czym się ludzie tak bardzo podniecają. Taki sobie film o policjantach patrolujących ulice. Do tego jest trochę głupi, bo gangsterzy nie dość, że filmują wszystkie swoje zbrodnie, to jeszcze nie potrafią strzelać z kałasza.

użytkownik usunięty
marcysia_mis

To jest właśnie Ameryka. Kraj absurdalnych rzeczy i ludzi pełnych sprzeczności. Film jest znakomity, ciekawy i polecam go serdecznie każdemu.

ocenił(a) film na 7
marcysia_mis

Chłopie, a ile to "gangsterów" filmuje swoje świetne wyczyny i na dodatek wrzuca w sieć!? Owszem, głupie jest to że filmują, ale z pewnością nie jest to głupia scena, bo przecież taka rzeczywista.
Jeśli chodzi o kałasza - nie jestem specjalistą, ale tutaj na forum już tacy się wypowiadali i gdybyś trochę się wysilił, to byś się czegoś dowiedział o owej broni. Ale pomijając tę jedną konkretną scenę - nazwać film "trochę głupim" po jednej nieudanej scenie to mocna przesada.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
accadacca

frajerze

ocenił(a) film na 6
Soutski

Nie obrażaj swojego ojca

accadacca

i po ch** wchodzilem w ten temat...

ocenił(a) film na 6
wojti_venom

Niczego nie stracisz , smiało oglądaj, od początku było wiadomo kto zginie.

accadacca

a co cie kierowalo zeby napisać ten spoiler ?

ocenił(a) film na 9
wojti_venom

warto;) nie przejmuj się spoilerami, akurat wiedza jak się film zakończy w niczym nie przeszkadza w tym przypadku:) właśnie wróciłem z kina i gorąco polecam:)

ocenił(a) film na 8
accadacca

bez komentarza

ocenił(a) film na 6
Soutski

Nie płacz już, lamusie. Bez urazy.

ocenił(a) film na 8
accadacca

zamknij ten pysk . ale bym cie zmasakrowal. zaplacilbym nawet za to pajacu

ocenił(a) film na 6
Soutski

Wyluzuj łajzo , proszę.

ocenił(a) film na 8
accadacca

ale z ciebie zero. kur........ mać !!!!

ocenił(a) film na 6
gramoos

Uspokój się , knurze :)

ocenił(a) film na 8
accadacca

ty pedale nie mam już po co filmu oglądać

ocenił(a) film na 6
infeq

tragedia , to co teraz będzie :O

ocenił(a) film na 8
accadacca

<sex>

ocenił(a) film na 6
infeq

No to idz się brandzlować , mnie w to nie mieszaj cebulaku.

ocenił(a) film na 8
accadacca

lajtowo

ocenił(a) film na 8
accadacca

dokładnie, nie mieszajcie accadacca w takie tematy jak seks, jak napisał na swoim profilu, fapuje cały dzień, więc nagie dziewczyny widział tylko na swoim komputerze

ocenił(a) film na 8
poohatchful

Hehe, trafna uwaga.

ocenił(a) film na 6
poohatchful

Żałosna nagonka na moją skromną osobę !

ocenił(a) film na 8
accadacca

Skromna nagonka na twoja żałosną osobę <fixed>

ocenił(a) film na 9
accadacca

I to jest właśnie nauczka dla wszystkich. Ja wchodzę na tą stronę żeby ocenić film, ewentualnie dowiedzieć się kiedy będzie premiera albo przeczytać o czym jest. Zajebiste komentarze to ja czytam dopiero po seansie bo wiem że trafi się jakiś niedoj*b który będzie chciał zepsuć zabawę. Nigdy nie sugeruję się opiniami innych "znawców" na temat filmu, czy są dobre czy są złe. Ludzie, jak macie swój rozum, to sami wybierajcie filmy na które chcecie iść do kina, bądź chcecie obejrzeć na kompie. Prosta sprawa.

kamiloxis

ogólnie to lepiej ściągnąć z internetu, ale na ten film można iść do kina. w ciągu roku są może z 3 filmy, które warto zobaczyć w kinie a reszta to z internetu

kamiloxis

Człowiek zadał proste pytanie. Pare wpisów niżej zaczyna się jatka. Skąd się bierze to buractwo ?!

ocenił(a) film na 8
ronn

ze spoilera

ocenił(a) film na 6
kamiloxis

Ile wypowiedzi, tyle różnych opinii. Pytanie jest dziwne bo każdy ma indywidualne gusta. Ja osobiście oglądnąłem na PC i nie żałuję, że nie poszedłem do kina. Ot dość przeciętny film bez konkretnego wątku. Sięgnąłem po ten film ze względu na Gyllenhaala (choć w każdym filmie gra jak drewno to i tak go lubię). Dość mocne sceny chociaż ktoś kto jest fanem "Piły" mógłby ze mną polemizować :)
Tandetne efekty, których powstydziłby się każdy średnio zaawansowany użytkownik pakietu Adobe. Toż to Hollywoodzka produkcja za (zapewne) niemałe pieniądze.

ocenił(a) film na 9
ruffio_filmaniak

Bardzo małe pieniądze, jak na amerykańską produkcję. Zaledwie 7 mln $. Zarobił jak na razie 41 mln$. 40 - w USA. Zarobiłby pewnie więcej, gdyby nie idiotyczna dystrybucja w Europie. Kilka miesięcy po amerykańskiej premierze. Kto chciał, pewnie już obejrzał i wpływy w kinach będą niższe. Widocznie nie chcą zarabiać.
Nie wiem, czemu wg ciebie Jake Gyllenhaal gra jak drewno. Wg. mnie, wręcz przeciwnie, jest jednym z lepszych aktorów obecnie. No, ale to kwestia gustu.

ocenił(a) film na 6
mardu

Gó*wno by zarobił przez takie łajzy , które ściągają filmy za darmo z internetu

ocenił(a) film na 6
mardu

To gra aktorska pokroju Goslinga czy Cage'a. Nie twierdzę, że to źli czy mierni aktorzy bo gdyby tak było nie zrobili by kariery w fabryce snów ale grają w każdym filmie tak samo - mnie to nie zniechęca gdyż lubię filmy z udziałem Gylehaala i Goslinga a w przypadku Cage'a prawie za każdym razem mogę liczyć na dobrą rozrywkę. W omawianym filmie gra aktorska jest na poziomie przeciętnego amerykańskiego sitcomu tak samo jak i treść filmu. Obraz nijaki okraszony kilkoma mocnymi akcentami i to wszystko. Kończy się i nie pozostawia tego czegoś co pozwala mi się dłużej zastanowić nad filmem.

ocenił(a) film na 9
ruffio_filmaniak

Nie jest to temat Jake'a Gyllenhaala, ale dodam, że rola oficera Taylora w tym filmie, a np Jacka Twista w Brokeback Mountain, czy Coltera w Kodzie Nieśmiertelności, nie wspominając już nawet o Holdenie w Życiowych Rozterkach, to kompletnie inaczej zagrane przez Jake'a role.
Wybieram się dziś do kina, sama jestem ciekawa, jak Bogów Ulicy odbiorę. Obejrzałam raz w fatalnej jakości on-line.

ocenił(a) film na 6
ruffio_filmaniak

A gdzie tam. Postacie, które odgrywał znacznie się różniły ale on zawsze patrzył w pustkę tymi swoimi wielkimi ślepiami. Bez emocji (smutku, radości, czy gniewu).

ocenił(a) film na 9
ruffio_filmaniak

No cóż, te wielkie ślepia sprawiły, że lubisz jego filmy. Czyli niezły z niego sztukmistrz :)

kamiloxis

Film genialny, byłam na nim wczoraj w kinie :) Polecam serdecznie i nie wahałabym się pójśc na niego jeszcze parę razy :)

ocenił(a) film na 8
kamiloxis

Trafiłem na ten film przypadkiem i wcale tego nie żałuję. Naprawdę polecam.

ocenił(a) film na 6
kamiloxis

Autor tematu jest zwykłym prowokatorem , nie dam się !

ocenił(a) film na 9
kamiloxis

Właśnie wróciłam z kina i bardzo polecam! I film i obejrzenie go w kinie. Wcześniej oglądałam go online i dużo rzeczy mi umknęło. Świetna muzyka, doskonale zbalansowana akcja. Dużo humoru. Zabawne dialogi. Nietypowa praca kamery, dla mnie na duży plus, przenosi widza w samo centrum akcji. Głównych bohaterów się lubi, nawet bardzo. Polecam! Wg mnie najlepszy film policyjny jaki widziałam.

ocenił(a) film na 1
mardu

o kurde, nie spodziewałem się, jak dla mnie to każdy odcinek MacGyvera był ciekawszy od tego filmu

ocenił(a) film na 1
kamiloxis

nie polecam tego filmu, dłuży się, nie ma w nim nic ciekawego, meksykański policjant był irytujący