PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144156
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

REWELACJA!!

ocenił(a) film na 10

Ten film jest dla mnie jednym z lepszych jaki w życiu widziałam:). Genialny pomysł i gra aktorska-rewelacja! Czytałam, że przygotowując się do roli, Jake, przez 5 miesięcy jeżdził na tylnym siedzeniu radiowozu i przyglądał się pracy w policji. Był nawet świadkiem morderstwa!

ocenił(a) film na 8
dstirmer

tak, film naprawde dobry, szybko stał sie moim ulubionym.Najbardziej podobała mi sie ta przyjaźń pomiedzy bohaterami... pozdro

ocenił(a) film na 10
aro8736

Mam chyba podobne odczucie:). Chciałabym zobaczyć go po raz drugi! Tak, ta przyjaźń jest niezwykle uderzająca. Ogromny pozytyw. Na początku filmu myślałam, że będzie to kolejny film o gliniarzach-chojrakach, którzy lubią nadużywać władzy. Szybko się rozczarowałam pozytywnie. Jednak, ten film bazował na ludzkiej strony tych ludzi, którzy wykonują niesamowcie trudną pracę. Scena, kiedy Jake znajduje powiązane i poklejone dzieci w szafie jest niesamowita!!! Widać smutek, tragedię, żal w nerwowych ruchach i w tym co mówi, podobnie jak moment pożaru. Genialny film! Ogromny plus dla Gyllenhaala i Peny!

ocenił(a) film na 8
dstirmer

film świetny :) ujecia z perspektyw pierwszej osoby i w ogóle jak może wyglądać strasznie z pozoru zwykła praca policjanta.

ocenił(a) film na 10
cyklonos

No, właśnie. Ludzie tak znienawidzeni przez społeczeństwo łatwej pracy nie mają. Oczywiście, w USA praca policjantów jest dużo cięższa niż w EU.

ocenił(a) film na 8
dstirmer

Czemu tak twierdzisz? Tam jets więksyz szacunek społeczny dla policji mimo wszystko.

ocenił(a) film na 7
luleczek

Ale tam każdy może mieć broń. Nigdy nie wiesz co Cię czeka. W Europie dostęp do broni jest o wiele bardziej utrudniony

użytkownik usunięty
dstirmer

Nie wiedziałem tego. Też zauważyłem że jest coś za dobrze przygotowany do swojej roli .Życzyłbym sobie żeby wszyscy aktorzy tak robili a nie lecieli od filmu do filmu "po łebkach" za szybką forsą. Najbardziej w filmach doceniam realizm sytuacji (nie ważne czy to fantasy, sensacja czy s-f) i wczucie się aktora w swoją postać .W tym filmie jest jedno i drugie.