Jeśli lubisz te klimaty to na pewno się nie zawiedziesz , film jest również dostępny na torrentach w dvd więc masz wybór.
Dzisiaj byłem w kinie i naprawdę polecam, na pewno się nie zawiedziesz. Jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem, jak nie najlepszy:)
Jak najbardziej polecam:) Sam oglądałem na dvd w domu, ale chętnie wybrałbym się do kina gdybym wiedział, że jest tak dobry. Świetny humor, ciekawe dialogi i ciągle się coś dzieje. Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio zrobili:)
No było dość sporo śmiechu, ale pod koniec filmu, nie jeden na sali kinowej łezkę uronił w tym i ja :P Jednak już ostatnia scena i był śmiech przez łzy:)
Widzę, że bardzo gorliwie szukasz uwagi w internecie. Żeby rozjaśnić trochę Twoje nudne, szare życie, odpisuję teraz na Twój post.
Fakt, ja również miałem nadzieję na happy end :( no cóż, Policjant w US to trudny zawód, dobrze, że żyjemy w Polsce, Ameryka to jakiś koszmar jest.
Pozdrawiam i polecam.
Świetnie, że żyjemy w Polsce, bo to kraj mlekiem i miodem płynący! Tutaj policja się tylko opie***la i zbija za to kupę kasy! Mało tego: policjant w Polsce jest traktowany jak prawdziwy bohater, cieszy się niezwykłym szacunkiem , a jego jedynym obowiązkiem jest wysłuchiwanie pochwał od uczciwych obywateli! Jak to dobrze, że żyjemy w Polsce!
Lepiej tu niż w 95% miejsc w stanach gdzie dysproporcje społeczne sa 10x wieksze niz u nas i jak masz pecha to nigdy z biedy nie wyjdziesz. W polsce na prawde o tak przesrane trudniej
Mówimy o zawodzie policjanta, czy o biedzie, której w Polsce nie ma? Nie mówię, że się z tym nie zgodzę, natomiast uważam, że policjantom tam, tak samo jak i tutaj należy się odpowiedni szacunek. Może i w Stanach ten margines jest dużo większy, natomiast sądzę, że wśród ludzi niżej lub przynajmniej średnio sytuowanych policja cieszy się dużo większym zaufaniem, czy szacunkiem, niż w wypadku naszego kraju, gdzie byle gówniarz usłyszy bardzo mądre, znane wszystkim hasło 'wychwalające' zasługi policji i zaraz biegnie nabazgrać je na jakimś murze. A jak dobrze wiemy, nie chodzi wcale o pisanie bzdur, tylko po prostu wychowanie w takiej kulturze. Może wzięło się to z - nie tak wcale dawnej - polskiej historii, ale warto by pamiętać, że czasy ZOMO dawno minęły, a funkcjonariusz policji to też człowiek, też ma rodzinę i też tylko, a może aż wykonuje swoją pracę.
Srednio i nisko sytuowani są głównie imigrancji i mniejszości, a co myslą o policji to chyba często wiadomo.
A co do zasług i gówniarzy to chyba zapomniałeś słynny rapowy utwór Ice'a T "F*ck the Police". Nie jest inaczej niż u nas.
WARTO - chociazby ze wzgeldu na to jak jest film zrobiony (zmontowany, efekty)
Jesli szukasz ambitnych dialogow, i zawilych rozwiazan i problemow policji w dokumentach i innych sporach to tego nie ma tylko jest (na plus oczywiscie) Akcja.....
Ktoś napisał, że ten film był kręcony z ręki. IMO, chyba z tyłka. Rozumiem zamysł, ale wykonanie w stylu kamerzysty-geriatryka czasem irytuje.
Film dla damsko-męskiej publiczności. Jeśli ktoś liczy na typowo męskie kino to może się zawieść chyba, że ma opcję przewijania.
Ogólnie znośny, chociaż cały scenariusz prowadzący do niechybnie nieszczęśliwego końca może zostać uznany za zbyt oczywisty.
Film ma swoje plusy, ale moim zdaniem obecna ocena 7,8 jest na wyrost.