PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144156
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

już mi się wydawało, że po napisach końcowych zobaczę: "sponsorowano przez wydział policji LA" ;)

ocenił(a) film na 7
_j_w_

Postacie są baaardzo spłycone, można by powiedzieć że są komiksowe, ponieważ posiadają jedną i tę samą twarz. Jest to wada tego filmu, jednak dobrze że powstał, nieźle ukazuje realia panujące w kalifornijskiej (i nie tylko) policji ;)

Kempy235

właśnie mam duże wątpliwości czy pokazuje rzeczywiście realia...

ocenił(a) film na 7
_j_w_

Realia w policji pracujacej w slumsach :)

ocenił(a) film na 8
_j_w_

kartele istnieją. w czeluściach internetu można znaleźć różne filmy z egzekucji, gdzie ludziom odcina się na żywca nogi ręce i głowy. to niestety nie jest fikcją.

Ush

akurat nie chodziło mi o istnienie na tym świecie przemocy, przestępstwa i śmierci, bo w to nie wątpię. tylko właśnie o tą " twarz" pozytywnych bohaterów-policjantów.

ocenił(a) film na 8
_j_w_

Rzeczywiście bohaterowie mieli zbyt przerysowane komiksowe osobowości super-bohaterów, nie wiem czy to kwestia wątku pożarem, ale myślę że film wypadłby lepiej bez tego ;)

Ush

i jeszcze scena, w której zaskarbił sobie szacunek lokalnego bandyty, bo postanowił z nim walczyć "jak mężczyzna z mężczyzną" wręcz i wygrał. no błagam...:)

ocenił(a) film na 6
_j_w_

Film wciąga i wyróżnia się, jednak co do realizmu wydaje mi się, że twórcy trochę próbują zwieść widza sposobem nagrania filmu w rzeczywistości podając tradycyjny podkoloryzowany film akcji. "amatorska kamera" daje złudzenie realizmu. Tak, czy inaczej polecam :>