Poruszył moją duszę i ciało. Dzieło wybitne, wielowymiarowe, perełka w swojej kategorii. Raczej dla widzów starszych, ale ci młodsi też znajdą coś dla siebie. Polecam każdemu kto potrafi samodzielnie myśleć i odnaleźć się w tych wyjątkowych klimatach.
Uważam, iż tworzysz nadinterpretację.
Masz rację, to dzieło jest niesamowite, ale użyłeś paru przekłamań. Klimat nie jest wyjątkowy, taki jak w co drugim filmie. Co prawda intrygujące są scenerie, oraz to co się nich dzieje, ale nie jest to coś, czego nigdzie indziej nie widziałem.
Dokładnie, tylko wysoka elita intelektualna pojmie, o czym jest ten przepiękny kilkuodcinkowy serial!
Nic dodać, nic ująć. Istna intelektualna uczta, nieco kontrowersyjna, a mimo to nadal idealna na niedzielne popołudnie z rodziną, można traktować jako kino familijne. Uniwersalne, a jednocześnie elitarne. Cieszy mnie fakt, że można spotkać wybitne jednostki, które doceniają magię tego niezwykłego dzieła.
Dokładnie, ciężko znaleźć anime trzymające podobny poziom jak BnP. Dzięki tej serii Death Note fabularnie nie wydaje już mi się aż tak atrakcyjny, a Shingeki no Kyojin przestał być moim ulubionym anime. Kunszt wykonania, dbałość o najmniejsze detale czy górnolotna fabuła poruszająca wiele trudnych wątków to coś, co wyróżnia te dzieło nad innymi. Nie zgodzę się tylko z jednym, przeciętna rodzinka nie zrozumie przekazu jaki epatuje z każdym kadrem tego dzieła przez co może zostać źle odebrane.